VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKTÖR HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

31 Mart 2017

..................

Bolu’da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 23’ü tutuklu 77 akademisyen hakkında hazırlanan 72 sayfalık iddianamede Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’un da şüpheli olarak yer aldığı, iddianame kabul edilmesi durumunda Coşkun’un tutuksuz sanık olarak hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Bolu’da, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 23’ü tutuklu 77 akademisyen hakkında iddianame hazırlandı.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 72 sayfalık iddianame hakkında bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile ilgili “kadrolaşmada ortam yarattığı ve katkı sağladığı, rektörlük seçimlerinde destek almak için bir takım kişilere aktif görevler verdiği, paralel yapıya mensup olan kişilerin desteğini alarak seçimleri kazanmasının ardından tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesinde inisiyatifi örgüt mensuplarına verecek biçimde hareket etmesi” gibi suçlamalarla dava açıldığını belirtti.

2 İSİM ÖRGÜT ÜYESİ

FETÖ lideri Fethullah Gülen’i tedavi etmek için üniversitenin imkanlarını kullanarak ABD’ye gittiği iddia edilen ve 15 Temmuz sonrası yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kırmızı bültenle aranan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli eski kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Yazıcı ve yine hakkında arama kararı bulunan eski rektör yardımcısı Kenan Gümüştekin’in örgüt yöneticisi olduğu tespit edildi. Hazırlanan iddianamede iki şahsın örgüt üyeliği yanı sıra örgüt yöneticiliğinden de yargılanacağı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.