VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

4 DAKİKALIK GÖRÜŞMEDE NE KONUŞULDU?

25 Mart 2017

.....................

Bolu'da askerlerin yargılandığı FETÖ davalarında tanık olarak dinlenen Bolu eski Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, tutuklu eski Tugay Komutanı İsmail Güneşer'in kendisi hakkındaki “Bana bir sohbette FETÖ'cülerle bağlantısı olduğunu söylemişti. Bana kumpas kurdu” sözlerine karşılık yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada “Hodri meydan” demişti. Ancak mahkemede konuyu gündeme getirmemesi dikkatlerden kaçmadı. Kızılkaya ile Güneşer’in 15 Temmuz gecesi ilk telefon konuşmasının 4 dakika sürdüğü ortaya çıktı. 

Bolu eski Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, 10 askerin yargılandığı FETÖ/PDY davasında dün tanık olarak dinlendi. Tutuklu sanık İsmail Güneşer'in davanın görülmeye başlandığı ilk günlerde verdiği ifadesinde Mustafa Kızılkaya hakkında "Emniyet müdürü geçmişte FETÖ'cülerle bağlantısı olduğunu, sonradan bağını kopardığını bana bir sohbet sırasında anlatmıştı" iddiasının ardından Kızılkaya'nın mahkemede nasıl bir savunma vereceği kamuoyu tarafından merak ediliyordu.

O KONULARA HİÇ GİRMEDİ

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün tanık olarak dinlenmek için gelen Kızılkaya'nın neler söyleyeceğini merak eden çok sayıda emniyet mensubu ve vatandaş da mahkemeye katıldı. Özellikle Güneşer'in iddiasına vereceği cevabın büyük merak uyandırması dolayısıyla izleyiciler tarafından pür dikkat dinlenen Kızılkaya yaklaşık yarım saatlik ifadesinin hiçbir yerinde "Komutan bana FETÖ'cü demiş. Benim FETÖ'cülerle hayatım boyunca bir bağım olmamıştır" tarzında bir cümle kurmaması dikkat çekti. Kızılkaya mahkemede, "İsmail Güneşer'le 15 Temmuz gecesi 2 kez telefonla görüştük. 'Ben sıkıyönetim komutanıyım' demedi" dedi.

NE KONUŞTULARI HALA SIR

Duruşmada Bolu eski Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'na 15 Temmuz gecesine dair telefon kayıtları da soruldu. Güneşer ile o gece sadece 2 görüşme yaptığını ve ilk görüşmesinde Güneşer'in sadece, "Sokaklara sahip çık, lojmanların güvenliğini al" diyerek telefonu kapattığını belirten Kızılkaya'nın bu görüşmesinin yaklaşık 4 dakika   sürdüğü ortaya çıktı. Kızılkaya'nın söylediklerine ikna olmayan mahkeme başkanının, “4 dakika boyunca sadece bunları mı konuştunuz? Başka birşey konuşmadınız mı?” sorusuna Kızılkaya "Hatırlamıyorum" cevabını verdi. Kızılkaya'nın bu cevabıyla birlikte 15 Temmuz gecesinde Kızılkaya'nın ağzından çıkanlar sır olarak kaldı.

GÜNEŞER NE DEMİŞTİ

"Emniyet Müdürü bana kumpas kurdu"

"Eski Emnniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya vali ve savcıların olduğu toplantıda telefon görüşmemizi dışarı vererek bana kumpas kurdu. Mustafa Kızılkaya daha önce konuşmamızda FETÖ ile bağlantısı olduğunu fakat bağını kopardığını söyledi. Ona güvenmiyordum” demişti.

3 yorum yapılmış
  • Ali
    26 Mart 2017 • 03:49
    Kizilkayanin yurt dışında görev yaptığı surede feto onun evlerinde kaldığı konusunu araştırın sayın basın.. Şuan fetoden ihraç edilen emniyet müdürü Tamer cetinle ayni evde kaldığını herkes biliyor
  • DevletinAdam
    26 Mart 2017 • 15:59
    Müdür beyin daha iyi günleri bunlar, ilahi adalet gecikir ancak şaşmaz. Emniyet Müdürü olduğu zamanlarda çok kişinin günahına girdi. Haksız yere çok kişinin tayinini çıkardı. ALLAH BÜYÜK....!
  • cengizSELUK
    15 Temmuz 2017 • 03:51
    MUSTAFA KIZILKAYA GİRDİĞİ KABIN ŞEKLİNİ ALIR ISPARTA DA EN BÜYÜK FETÖ TOPLANTILARINDA YER ISPARTA IŞIKKENT SİTESİ ÇOK BAŞ KESMİŞTİR AMA SALAĞA İYİ YATAR EN BÜYÜK FFF EEE TTT ÖÖÖ CÜDÜR
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.