VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

3 İSİM İFADE VERECEK

15 Mart 2017

..................

15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen başarısız darbe girişimine destek verdikleri için yargılanan 10 askerin duruşmasında, Bolu eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Albay Cahit Tirindaz ve Albay Aziz Çetinkaya ifade verecek. 3 sanığın vereceği ifadelerin duruşmanın seyrini değiştirmesi beklenirken, sanıkların 24 Mart Cuma günü hakim karşısına çıkacakları belirtildi.

Bolu Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın’ın haberine göre, 15 Temmuz FETÖ/PDY kalkışmasına Bolu 2. Komando Tugayı’nda destek verdikleri gerekçesiyle 3’ü tutuklu, 7’si tutuksuz yargılanan 10 sanığın Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmalarına devam ediliyor. Duruşmalarda bu güne kadar yaklaşık 90 kişinin ifadesi dinlenirken, alınan tanık ve sanık ifadelerinde 3 isim ön plana çıkıyordu.

MUSTAFA KIZILKAYA GELİYOR

Bolu eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya’nın ismi, Sıkı Yönetim Komutanı ilan edildiği için bir takım girişimlerde bulunduğu iddia edilen İsmail Güneşer’in ifadesinde sık sık gündeme gelmişti. Güneşer, Kızılkaya’nın eski FETÖ’cü olduğunu iddia etmiş, Kızılkaya’nın kendisine tuzak kurduğunu söylemişti.

ÇETİNKAYA NİYE ÜNİFORMALIYDI?

Diğer ifadesine başvurulacak sanıklardan olan Aziz Çetinkaya’nın görevi devretmesine rağmen 15 Temmuz gecesi üniformasını giyerek görevde olmamasına rağmen hem İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda hem de tugayda zaman zaman gözüktüğü iddia ediliyor. Mahkeme heyeti Çetinkaya’ya görevde olmamasına rağmen neden üniformayla bu iki noktaya geldiği ve o akşam yaşananlardan bilgisi olup olmadığını soracak!

TİRİNDAZ NEDEN TUGAYA GELMEDİ?

Darba girişimi olduğu 15 Temmuz’da Tugay Komutan Vekili olan Cahit Tirindaz’ın yaşanan gelişmeleri Jandarma Alay Komutanlığı’ndan takip ettiği, telefonla emirler verdiği, gece 03.00 sularına kadar neden tugaya giriş yapmadığı sorulacak.  

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.