VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAHKEME BAŞKANININ SÖZLERİ GÜLDÜRDÜ

8 Mart 2017

.......................

Bolu'da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 3'ü tutuklu 10 askerin yargılanmalarının üçüncü gününde tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi. Tutuksuz yargılanan Üsteğmen Mustafa Gürlü'nün odasında bulunan 'Küresel Barışa Katkıları İle Gülen Hareketi" isimli kitabı kendisinin de okuduğunu belirten Bolu Baro Başkanı ve sanık Avukatı Ferit Atalay'a mahkeme başkanının, 'Sizin de başınıza bir şey gelmesin' demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

 Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve haklarında hazırlanan 68 sayfalık iddianamenin ardından yargılanmaya başlayan tutuklu eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı ve sözde Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan, Yüzbaşı Nuri Kıyak ve tutuksuz 7 askerin bugün de duruşmalarına devam edildi.

 SAVUNMASINI YAPTI

Duruşmada savunma yapan tutuksuz Üsteğmen Mustafa Gürlü, 7 yıllık askerlik hayatında bir çok kez sicili ile oynandığını, taktir kullanan amirlerinin bir çoğunun FETÖ'den dolayı tutuklu olduğunu belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde etkin FETÖ'cüler tarafından bir takım yaptırımlara tabii tutulan birisi olarak onlardanmış gibi suçlanmamı hakkaniyetli bulmuyorum" dedi.

“KİTABI ONLARI DAHA İYİ ÇÖZEBİLMEK İÇİN ALDIM”

  Evinde yapılan aramada, yatak odasındaki bazanın içerisinde bulunan, yazarı Robert A. Hunt ve Yüksel A. Aslandoğan olan "Küresel Barışa Katkıları ile Gülen Hareketi" isimli kitabın sorulması üzerine Gürlü, "Arkadaşımın babası balyoz davasında yargılanıyordu. Ve bu durumdan oldukça üzgündük. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde sızmış bir örgütün yapılanmasını ve yöntemlerini daha iyi çözebilmek için bu kitabı aldım. Eğer örgütün bir mensubu olmuş olsam yabancı bir yazarın kitabını değil bizzat örgüt lideri Fethullah Gülen'in kitabını alırdım. Darbe girişiminden çok sonra evimde arama yapıldı, kendimden bir şüphem olsaydı kitabı imha ederdim" şeklinde konuştu.

MAHKEME BAŞKANI GÜLDÜRDÜ

 Üsteğmen Mustafa Gürlü'nün savunmasının ardından kitapla ilgili açıklama yapan avukatı Ferit Atalay, "bu kitabı galiba salonda tek okuyan benimdir. Tamamının okuyup özetini çıkardım. Kitabın ismi her ne kadar 'Küresel Barışa Katkıları İle Gülen Hareketi" olsa da kitap bu hareketi öven değil tam aksine bir barışa katkısının olmadığını ifade eden bir kitaptır. Kitap okunursa açıkça görülecektir" demesi üzerine mahkeme başkanı avukata dönerek esprili bir şekilde, "dikkat edin sizin de başınıza bir şey gelmesin" dedi. Mahkeme başkanının bu sözü, salonda ki gergin ortamın bir anlığına dağılmasına neden oldu.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.