VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ ORGANİK KARPUZ YETİŞTİRİYOR

17 Şubat 2017

......................

Bolu Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait fidanlıktaki seralarda tropikal meyveler üretiliyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu insanı bir patates bir de buğday yetiştiriyor. Bunun dışında organik karpuz yetiştiriciliğine girdik. İki yılda aldığımız verim çok yüksek” dedi.

Karacasu Beldesi yakınlarında bulunan Bolu Belediyesi'ne ait fidanlıkta kurulan seralarda ziraat mühendisleri tarafından her evresi ayrıntılı olarak kontrol edilerek ekilen ve yetiştirilen tropikal ürünler meyve vermeye başladı. Kurulan seralarda karpuz yetiştirildiğini ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, verimin çok yüksek olduğunu belirterek, "Bolu insanı bir patates bir de buğday yetiştiriyor. Bunun dışında organik karpuz yetiştiriciliğine girdik. İki yılda aldığımız verim çok yüksek. Geçtiğimiz sene iki verim birden aldık ki, Adana'da bile bizim kadar verimli değildir. Ayrıca karpuz, patatese verilen emekten fazla emek istemeyen bir şey" şeklinde konuştu.

“40 yıl önceki Seben domatesinin tohumlarını bulduk”

Yeni yetişe neslin tabiattan gittikçe uzaklaştığını ve böyle giderse sebze ve meyvelerin toprakla alakasının bilinmeyeceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Eğer böyle devam ederse domates, biber veya elma denildiği zaman manavdaki şekil akla gelecek. Bolu Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda ilginç tropikal meyveleri de getirerek artık insanların tabiat ve toprakla bağını kopartmamaya çalışıyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş meyve ağaçlarımızın tamamını burada kollamaya çalışıyoruz. Geçmişte olup da şu an artık ticari değeri olmadığı için vazgeçilen, örneğin 40 yıl önceki Seben domatesinin tohumlarını bulduk. Şu an bunları sahipleniyoruz ve genlerini de muhafaza ediyoruz” dedi. 

3 yorum yapılmış
  • Trafikisiklari
    18 Şubat 2017 • 04:38
    Kavsaklarda trafik isiklari calismiyor ana yol hangisi Belli degil kultur mahallesi hastane yolu yedigoller yolu isiklari calismiyor ... Sagir sultan duyuyor goruyor biliyor....
  • Gereklerikonualm3
    17 Şubat 2017 • 23:55
    Bebek meyve bahçesine 2 yıldır karpuz kavun domates biberr kabak ekiliyor 2 yılda ne üretildi ne satıldı kazanç ne yatırım maliyeti ne bu rakamları kimse söylemiyor neden mi zarar ediliyorda ondan. Çok karlı çok karlı deniliyor ne kar elde edildi 2 yılda bunu söyleyin kaç dönüm arazide bu iş yapıldı ne harcandı ne ekildi kaç para harcandı ne işlem gördü büyüyene kadar ne emek verildi bunu karşılığı kaç lira ne kadar satıldı kazanç maliyetten çıkınca ne
  • TRKYEL
    20 Şubat 2017 • 00:32
    bize kavun karpuz lazım değil yol lazım yol
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.