VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...

14 Şubat 2017

...................

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldıktan sonra Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilen Sağlık İl Müdürlüğünün hemen arkasında bulunan FETÖ’ye bağlı Şems Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda gizli odalar bulundu. Odaları binayı kiralayan vakıf üyelerinin tadilat için getirdiği ustalar ortaya çıkardı. Özel odaların bulunmasının ardından durum hemen vakıf üyeleri tarafından Emniyet güçlerine bildirildi. Yurda gelen emniyet güçleri özel odaları gördükten sonra, durumu Savcılığa bildirerek gerekli izinleri aldı. 2 gün süren incelemenin ardından yurt binası tekrar vakıf üyelerine teslim edildi.Yurdun Kuzey ve güney çatı arasında bulunan toplam 6 odada, misafirlerin kalabileceği bazalar, Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen tarafından yazılmış kitaplar ile dokümanlar bulundu. Güney cephesinde bulunan gizli oda alçıpanla sıvandıktan sonra, büyük boy bir tablo yardımıyla gizlendiği görüldü.

Bolu Takip Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakan Aydın’ın özel haberine göre, FETÖ/PDY Terör Örgütüne bağlı oldukları gerekçesiyle 23 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Bolu da 8 okul ve yurt ile birlikte 9 dernekte kapatılmıştı. Kararname ile kapatılan okul, yurt ve dernek binalarında gerekli incelemeler İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılmış, binalar ise daha sonra Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilmişti.

GİZLİ ODALARI İNŞAAT USTASI BULDU

Binada yapılması gereken inşaat çalışmalarını belirlemek isteyen Vakıf üyeleri, inşaat ustası getirerek binayı inceletti. Binanın çatı katında incelemelerde bulunan inşaat ustası, duvarda asılı bulunan tabloya dikkat edince, gizli odalar ortaya çıktı.

TABLONUN ARKASINDAN KAPI ÇIKTI

Duvarda asılı olan büyük boy tabloyu yere indiren inşaat ustası, alçıpan olan duvarı eliyle yoklayınca boşluk olduğunu anladı. Alçıpanı kıran inşaat ustasının karşısına ise gizlenmiş bir odanın kapısı çıktı.

KİLİTLİ KAPININ ARDINDA…

Çatı katının güney cephesinde bulunan gizli odanın kilitli kapısı kırılınca, duvar kağıtlarıyla kaplanmış gizli odaya ulaşıldı. Odanın içerisinde ise çatının güney cephesi ile kuzey cephesini bir birine bağlayan iki farklı kapıya daha ulaşıldı.

GİZLİ GEÇİTTEN KUZEY CEPHESİNE GEÇİLDİ

İnşaat ustasının yanında bulunan vakıf üyeleri, kilitli kapıları kırdıktan sonra çatı içerisinden Kuzey cephesine doğru açılan koridorla karşılaştılar. Buradan alçak tavan nedeniyle neredeyse sürünerek ilerleyen Vakıf üyeleri, yeni alçıpanlarla karşılaşınca bunları da kırdılar. Kırılan alçıpanların ardından da gizli odalar olduğu anlaşılınca durum Emniyet güçlerine haber verildi.

EMNİYET OLAY YERİNDE

Emniyet gelen ihbar üzerine hemen yurt binasına gitti. Burada yüzeysel inceleme yapan emniyet güçleri hemen binayı boşaltarak durumu Bolu Cumhuriyet Savcılığına haber verdi. Savcılıktan alınan arama izni sonrası binaya giren Emniyet güçleri çatının güney cephesinde 1 oda ve çatı aralarına açılan iki farklı bölme ile kuzey cephesinde ise alçıpanlarla kapatılarak gizlenmeye çalışılan 3 oda olduğunu belirledi.

BİNADA İKİ GÜN İNCELEME YAPTILAR

Bulunan odalarda başta parmak izi olmak üzere inceleme yapan Emniyet güçleri, odalar içerisinde bulunan FETÖ/PDY Terör Örgütü Lideri Fettullah Gülen ve cemaat üyeleri tarafından kaleme alınan çok sayıda kitaba el konuldu. Ayrıca odalarda çıkan bazı evraklarda kayıt altına alınarak Emniyete götürüldü.

ODALAR HANGİ AMAÇLA KULLANILDI?

Alçıpanlarla gizlenmiş olan odaların hangi amaçla kullanıldığı bilinmezken, özenle gizlendiği belirlenen odalarda Bolu’ya gelen misafirlerin ağırlandığı tahmin ediliyor. Ayrıca üç odanın bulunduğu çatı katının kuzey cephe girişinde bulunan kapıda ki ‘Yurt öğrencileri tarafından kullanılması kesinlikle yasaktır’ ifadesi ise dikkatlerden kaçmadı.  

  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
  • FETÖ'NÜN OKULUNDA GİZLİ ODALAR BULUNDU...
2 yorum yapılmış
  • YILMAZ
    15 Şubat 2017 • 06:00
    SAYIN SAVCILARIMIZIN DİKKATİNE: BU BİNAYI KİM HANGİ İNŞAAT FİRMASI YAPTI? NEDEN ŞİMDİYE KADAR BİR YETKİLİYE BİLDİRMEDİ? İNŞAAT MALZEMELERİ HANGİ FİRMALARDAN ALINDI? NEDEN ÖZELLİKLE O FİRMALAR SEÇİLDİ? BÖYLECE BOLU DAKİ FETÖNÜN FİNANS AYAKLARINDAN BİRKAÇINA ULAŞILMIŞ OLUR. ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZMESİNLER ARTIK HAKAN BEY BU SORULARI SAYIN SAVCILARIMIZA BİR SOR HAYIRLI BİR İŞ YAPMIŞ OLURSUN
  • dorucu
    16 Şubat 2017 • 08:00
    bu zamana kadar bilmiyo muydunuzo yurdun fetullah gülene hizmet ettiğini ey ikiyüzlüler. şimdi mi aklınız başınıza geldi.. o gün fetö şimdi başka cemaat örgütleri.. bunların hepsine dikkat etmek lazım. dinimizle vatandaşları kandırmalarına izin vermeyelim hiçbir cemaatin tarikatın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.