VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİLİKTEN O HABERLERE SERT TEPKİ

6 Şubat 2017

.......................

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy’un OHAL Valiliği görevinden alınmasından ardından basında çıkar haberlere Bolu Valiliğinden sert açıklama geldi. Açıklamada, “Valilik Makamını ve kendisine bu konuda verilen görevleri fedakârlıkla yerine getiren kamu görevlilerini zan altında bırakmaya yönelik bu tür mesnetsiz haberleri yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır” dedi.

OHAL Vali Yardımcısının değiştirilmesinin ardından yapılan bazı haber ve köşe yazıları sonrası Bolu Valiliği’nden açıklama geldi.

“HERŞEY İL VALİSİNİN SORUMLUĞUNDA”

“Son günlerde bazı yerel basın ve yayın organlarında, Vali Yardımcılarının yeniden düzenlenen görev dağılımı üzerine yapılan haberler ve yayınlanan köşe yazılarında, Valilik Makamını töhmet altında bırakmaya yönelik asılsız ve iftira niteliğinde iddialara yer verildiği görülmektedir. Bilinmelidir ki, Olağanüstü Hal ile Kanun ve KHK’lar yapılan düzenlemeler bizzat İl Valisinin yetkisi ve sorumluluğu altında uygulanmaktadır. Vali Yardımcıları sadece Vali tarafından kendilerine verilen görevleri yine Valinin takdir ettiği hususlarda ve bilgisi dâhilinde kullanabilmektedirler.”

 “HİÇBİR DAYANAĞI OLMAYAN HABERLER”

“15 Temmuz darbe teşebbüsü öncesi ve sonrasında FETÖ terör örgütü ile mücadeleyi büyük bir titizlikle yürüten Valilik Makamını ve kendisine bu konuda verilen görevleri fedakârlıkla yerine getiren kamu görevlilerini zan altında bırakmaya yönelik bu tür mesnetsiz haberleri yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır. FETÖ terör örgütü ile mücadeleyi olumsuz yönde etkileyecek asılsız haberler yapmak ve hiçbir dayanağı olmayan söylentiler üretmek yerine, bu mücadeleyi canla başla yürüten idari ve adli makamlara yardımcı olacak nitelikte, somut bilgi ve belgelere dayalı doğru habercilik yapılması soruşturmalara olumlu katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.