VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FETÖ'NÜN HİMMET PARALARI NEREDE?

1 Şubat 2017

.....................

Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasının en önemli illerinden birisi olan Bolu’da, örgüte yönelik operasyonlar devam ederken, örgütün himmet ağı üzerinde çalışmaların devam ettiği düşünülüyor. Örgüt ağabeyleri tarafından toplanan himmetlerin Bolu’da yıllık 2.5 ile 3 milyon civarında olduğu ve himmet paraları elden toplanarak Sri Lanka üzerinden örgütün Amerika ve Kanada’da ki 37 ayrı kuruluşa gönderildiği tahmin ediliyor.

Şirinler yöntemini kullanmışlar

Bolu Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Demirci'nin haberine göre, ilimizde birçok şirket ve iş adamını himmet adı altında haraca bağlayan örgüt, çek veya senet olarak aldığı himmetleri örgüt abileri tarafından tahsil ederek Bank Asya kara para aklama yolu olan ‘Şirinler yöntemi’ni kullanarak transferleri gerçekleştirmiş. Bugüne kadar ilimizde yapılan operasyonlarda himmet çetesi üzerinde yapılan araştırmalar hakkında dışarıya bilgi sızmazken, operasyonların yakın zamanda, örgütü maddi anlamda ayakta tutan himmetçiler üzerinde yoğunlaşacağı düşünülüyor.

Sıra himmetçilere mi geldi?

Batı Karadeniz Bölgesinde üst il olan Bolu’da örgütün himmet anlamında da büyük bir güce sahip olduğu biliniyor. İlimizdeki bir çok iş adamının verdiği himmetlerle örgütü beslediği tahmin edilirken, son günlerde kamuoyunda da ilimizdeki himmetçilerin kim olduğu sıkça sorulmaya başlandı. Örgütün mali yapısını düzenleyen Mütevelli Heyetinin ortaya çıkmasıyla birlikte himmet trafiğinin de çözüleceği tahmin edilirken, toplanan himmetlerin resmi işlem görmeden bavullarla yurtdışına çıkarılmış olabileceği de düşünülüyor.

Yıllık himmet 3 Milyon lira

Sadece Bolu’da toplanan himmetlerin yıllık 3 Milyon civarında olduğu tahmin edilirken, Bölge imamlarının bir çoğunun Bolu’da olması, bölgede toplanan himmetlerin Bolu’ya bavullarla getirildikten sonra transfer edildiği şüphelerini de artırıyor. Bugüne kadar yapılan operasyonlarda himmet ayağına henüz değinilmiş olmaması da kafaları karıştırıyor. 

2 yorum yapılmış
  • Davut
    1 Şubat 2017 • 04:27
    Diş Hekimliği Dekanı İsmet DURAN ihraç edildi. Peki onun getirdiği elemanlar hala görevde ve daha üst görevdeler. Bilginize
  • ylmaz
    2 Şubat 2017 • 11:32
    BEN ZATEN HER ZAMAN SÖYLÜYORUM . BOLU DA FETÖ İLE MÜCADELE ÇORAP GİYMEK DEĞİL GONCUNU ESKİTMEK İÇİN YAPILIYOR. DOSTLAR ALIŞ VERİŞTE GÖRSÜN. DAHA ÇOOOOOK HİMMETLER TOPLANIR.KÜÇÜCÜK BOLUDA HERKES BİLİYOR FETÖCÜLERİ. HER NEDENSE YETKİLİLER BİLMİYOR
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.