VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İTİRAFÇI HAKİMDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

28 Ocak 2017

....................

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Bolu adliyesinde görevi hâkim Çağla Sönmez, örgüt bağlantılarını ve evleri deşifre ederek örgüt üyesi hâkim ve savcıların isimlerini tek tek savcılığa verdi. Sönmez, “3 Mayıs 2013'te Bolu Hâkimi olarak atandım. İlk maaşımın tamamını örgüte himmet olarak verdim” dedi.

Sabah gazetesinin haberine göre, örgüt sırlarını tutma yemini yaptıklarını dile getiren Sönmez, 2014'teki HSYK seçimlerine katılan FETÖ'cü hâkim savcıların listesinin kendisine ByLock'tan gönderildiğini anlattı.

“ByLock yüklettiler, kime oy verileceğimi söylediler”

Etkin pişmanlıktan faydalanarak örgüte ilişkin itiraflarda bulunan Çağla Sönmez, öğrencilik yıllarında ve mesleği boyunca irtibatta olduğu örgütçüleri savcılığa anlattı. İtirafçı Sönmez özetle şunları söyledi: "Kaldığım örgüt evinde hâkim ve savcılık için sanki mülakata giriyormuş gibi prova yaptırdılar. 3 Mayıs 2013'te Bolu Hâkimi olarak atandım. İlk maaşımın tamamını örgüte himmet olarak verdim. HSYK seçimlerine kısa bir süre kala evime gelen Kerem adlı şahıs, bana 'HSYK seçimlerinde, yapı bağımsız adaylar çıkartıyor, onların desteklenmesini istiyor, seçimleri büyük ihtimalle kazanacağız, senin de yapının adaylarına oy vermen gerekiyor, ByLock diye bir program var, bu programı telefonuna yükle' dedi. Yükledim ve ByLock'tan bana o dönemde FETÖ'nün HSYK seçimlerindeki adaylarının listesini bildirdi."

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.