VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FETÖ'NÜN ABLALARI NEREDE?

20 Ocak 2017

....................

ÖZEL HABER

Bolu’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar devam ediyor. Örgüte bağlı çalışan ve abla diye tabir denilen kadın yapılanmasının Bolu’da kimler olduğu ise bir türlü net olarak açığa çıkmadı. Bazı isimler gözaltına alınsa da serbest bırakılmaları kafaları karıştırdı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün her kurumda ’Abla ’ diye adlandırdıkları kadın yapılanmasının örgütün çok güçlü olduğu Bolu’da nerede olduğu ve halen ortaya çıkarılamamış olması operasyonların güvenirliliğine sekte vuruyor.

ABLALAR ÇÖZÜLMÜYOR

17-25 Aralık sonrasında yapılan yerel seçimlerde Bolu’da kapı kapı gezerek AK Parti’ye oy vermeyin çalışması yapan ablalar kayıplara karıştı. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki zamanda Bolu’da örgüte karşı ciddi bir çalışma yapılmaması örgütün en gizli yapılanmalarından olan abla yapılanmasının da ortaya çıkmasının önüne geçti.  Hücre yapısıyla faaliyet gösteren örgütte, 15 Temmuz sonrası alınan ifadeler ve pişmanlık yasasından yararlanan itirafçıların beyanlarıyla örgüt yapısı ortaya çıkartılmaya çalışılırken, kadın yapılanmasının erkeklere nazaran daha sıkı olması ve asla bilgi vermemesi dikkat çekti.

ABLALAR SIRRA KADEM BASTI

Örgüte yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve sorgulanan şüpheli kadınların her şeyi inkar etmeleri ve bir türlü çözülmemeleri, örgütün ilimizdeki ‘abla’ olarak tabir edilen kadın yapılanmasının  ortaya çıkmasının önüne geçiyor. Örgütün kurum ve kuruluşlarında görevli olan kişilerin çoğunluğunu oluşturduğu ‘abla’ yapılanmasında, 17-25 Aralık sonrası operasyon yapılmaması, dershane, okullar ve yurtların kapatılmasıyla birlikte bu kişilerin bir çoğunun il dışına çıktığı tahmin ediliyor. Özellikle İbrahim Özel’in Emniyet Müdürü olarak ilimize gelmesiyle birlikte operasyonların ayakları daha sağlam bir şekilde yere basarken, bugüne kadar yapılan sorgularda, örgütün üst kademesine, mütevelli heyetine ve bazı kurum imamlarına ulaşıldığı tahmin edilirken, abla yapılanması hakkında henüz bir yol kat edilemediği düşünülüyor.     

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.