VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TÜRKİYE'NİN EN SOĞUK İLİ BOLU OLDU

15 Aralık 2016

...........................

Meteoroloji verilerine göre dün gece ağırlıklı olarak İç Anadolu Bölgesi'nde gecenin en düşük sıcaklığı ortalama olarak sıfırın altında 18-20 derece olarak ölçüldü. Ülke genelinde dün gece en düşük hava sıcaklığı Bolu'da eksi 28 derece ölçüldü.

METEOROLOJİ verilerine göre dün gece ağırlıklı olarak İç Anadolu Bölgesi'nde gecenin en düşük sıcaklığı ortalama olarak sıfırın altında 18-20 derece olarak ölçüldü. Ülke genelinde dün gece en düşük hava sıcaklığı Bolu'da eksi 28 derece ölçüldü. Kayak merkezleri arasında da en düşük hava sıcaklığı eksi 20.5 ile Kayseri'deki Oteller bölgesi olarak adlandırılan, 2 bin 150 metredeki Erciyes Tekir Yaylası oldu.

EN SOĞUK İL BOLU

Meteorojik verilere göre, dün gece en düşük hava sıcaklığı Türkiye genelinde sıfırın altında 28 ile Bolu Batı Karadeniz Orman İşletme Müdürlüğü'ndeki İstasyonda ölçüldü. Bunu sırasıyla eksi 25.7 ile Bolu Gerede, eksi 22.5 derece ile Sivas İmranlı, eksi 20.7 ile Erzurum Yakutiye, eksi 20.5 ile Kayseri Erciyes kayak merkezi, eksi 18.5 derece ile Kayseri'nin Tomarza İlçesi izledi. Meteoroloji uzmanları, Bolu'dan başlayarak, Erzurum'a kadar uzanan bir çizgi üzerindeki yerleşim birimlerinde gecenin en düşük sıcaklığının ortalama sıfırın altında 18- 20 derece arasında İç ve Doğu Anadolu'da gerçekleştiğini belirterek, yarından itibaren her iki bölgede başlamasını bekledikleri kar yağışı ile gece en düşük hava sıcaklıklarında azalma görüleceğini ifade etti.

KAYAK MERKEZLERİ DE DONDURDU

Kent merkezlerinin yanı sıra, kayak merkezleri arasında gecenin en düşük hava sıcaklığı eksi 20.5 ile Erciyes dağı oldu. Hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Aksaray Hasan Dağı'nda dün gece 12.5, Bolu Kartalkaya'da 15.7, Bursa Uludağ'da 13.1, Çankırı Ilgaz'da 14, Denizli Tavas kayak merkezinde 13.2, Erzincan kayak merkezinde 13, Erzurum Palandöken 12, Kırklareli Pınarhisar Mahya Dağı'nda 18.5, Ordu Çambaşı Kayak Merkezi'nde 13.5, Tekirdağ Ganos Dağı'nda ise 11 olarak ölçümdü.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.