VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖLCÜK İÇİN YETKİ VERİLDİ

14 Aralık 2016

...........................

Milli Parklardan Bolu Belediyesi’ne devredildikten sonra Gölcük Tabiat Parkı için geliştirilen proje için Belediye Encümenine yetki çıktı. Tabiat Parkı’nda yapılacakların 10 yıla kadar kiralanması ve 30 yılı geçmemek üzere sınırlı ayni hak tesisi, Belediye adına imtiyaz verilmesi ve Belediye yatırımlarının yap-işlet-devret modeliyle yapılaması için Belediye Encümenine yetki verildi.

Haber: Ebru EYVAZOĞLU – Bolu Takip Gazetesi

Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda konaklama evleri, idare ve konukevi, kır lokantası, kırevleri (bungalov), teleferik ve dağ kızağının 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesine göre 10 yıla kadar kiralanması ve 30 yılı geçmemek üzere sınırlı ayni hak tesisi, Belediye adına imtiyaz verilmesi ve Belediye yatırımlarının yap-işlet-devret modeliyle yapılaması için Belediye Encümenine yetki verildi. Gölcük’te yer alacak proje gereği yapılacak olan konaklama evleri, idare ve konukevi, kır lokantası, kırevleri (bungalov), teleferik ve dağ kızağı 10 yıla kadar kiralanacak. Aynı zamanda yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek.

“OY VERECEK ARKADAŞLAR DÜŞÜNSÜN”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aksoy, Gölcük’te yapılacak olan proje ile doğal görünümün bozulacağını iddia ederek, “Gölcük’te yapılan yoğun yapılaşma ile bölgenin doğallığı yok edilecek. Gölcük bakir kalması gereken yerlerden birisidir. Göl çevresinde bu yapılaşmanın olmaması gerektiği kanaatindeyim. Buna oy verecek arkadaşlar bütün bunları göz önünde bulundursun, öyle oy versinler. Gölcük Bolu’nun gözbebeği olan bir yer” dedi.

Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada Gölcük için CHP’liler hayır oyu kullandılar. Ancak oy çokluğu ile Gölcük’te kiralama ve tap-işlet-devret modeli için Belediye Encümenine yetki verildi.

“HİÇBİR AĞACA ZARAR GELMEYECEK”

Gölcük’e yapılması planlanan kır evlerini anlatan Başkan Alaaddin Yılmaz “Hiçbir ağaca zarar gelmeden yapılacak. Buna özellikle dikkat edeceğiz. Ağaçların durumuna göre evlerimizi yapacağız” demişti. Başkan Yılmaz projeyi anlatırken kır lokantası ve yapılacak olan kafenin eşsiz manzarasına değinerek “Yapılacak olan lokanta ve kafenin ön tarafından Gölcük manzarasını izleyebileceğiz. Aynı zamanda arka tarafta oturduğunuzda ise çok rahat bir şekilde Bolu’yu izleyebileceksiniz” ifadelerini kullanmıştı.

3 yorum yapılmış
  • parapara
    15 Aralık 2016 • 03:03
    gölcüğe giriş paralı abanta giriş gölköye giriş paralı yedigöllere giriş paralı hatta yedigöllerde mangal tüp kullanmak yasak....doğal güzellikleri para ile satan bir anlayışı eleştirmek gerekmez mi?
  • Bolulu
    15 Aralık 2016 • 11:47
    Gitti güzelim gölcük
  • Yazk
    15 Aralık 2016 • 13:48
    Gerçekten inanamıyorum. Hiç bir ağaç kesmeden ormanlık alana bu yazılanlar nasıl yapılacak. Galiba gölün ortasına dikecekler binaları.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.