VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN

6 Aralık 2016

........................

Bolu’da 125 erkek öğrencinin kaldığı yurdun çamaşırhane bölümünde çıkan yangın öğrenciler tarafından söndürülürken, yurdun yangın merdiven çıkış kapısı kapalı olunca öğrenciler isyan etti. Akıllara Adana’nın Aladağ ilçesinde bir hafta önce meydana gelen ve 11 öğrenci ve 1 eğitmenin hayatını kaybettiği yurt yangını geldi. Adana'da yangın merdiven çıkış kapısı kilitli olduğu için öğrenciler yanarak can vermişlerdi. 

 Edinilen bilgiye göre, yangın saat 18:00’da Tabaklar Mahallesi Eflatun Sokak üzerinde bulunan Merkez Endüstri Meslek Lisesi Öğrenci Pansiyonu’nda meydana geldi. 125 öğrencinin yatılı kaldığı yurdun çamaşırhane bölümünde yangın çıktı. Yurttan dumanlar yükselmeye başlayınca yurtta kalan öğrenciler çamaşırhaneye inerek yangın tüpüyle alevlere müdahale ettiler. Olay yerinde gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alevleri kontrol altına aldılar.

Yangın merdiven çıkışı kilitli çıktı

Yurdun 2 ve 3. Katında kalan öğrenciler yangın merdivenine doğru koşmaya başladılar. Yangın merdiven çıkış kapısı kilitli olunca  öğrenciler koridorlardan koşarak dışarıya çıktılar. Bazı öğrenciler camdan atlarken, öğrenciler yangın merdiveni çıkış kapısının kapalı olmasına isyan ettiler.

Öğrenciler isyan etti

Adana’nın Aladağ ilçesinde bir hafta önce meydana gelen ve 11 öğrenci ve 1 eğitmenin hayatını kaybettiği olay sonrasında büyük korku yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, “Yangın üst katlarda çıkmış olsaydı biz burada ölebilirdik. Yangın merdivenin aşağı inmeye çalışsak inemeyeceğiz. Yangın merdiveninde kilit var” dediler.

  Yurtta kalan öğrencilerin tamamı dışarıya çıkartılırken, itfaiyenin 1 saat süren çalışması sonrasında öğrenciler tekrar yurda geri döndü. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.  

  • ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN
  • ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN
  • ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN
  • ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN
  • ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN
  • ÖĞRENCİ YURDUNDA KORKUTAN YANGIN
2 yorum yapılmış
  • metin
    6 Aralık 2016 • 22:37
    boluda milli eğitim müdürü tesislerden sorumlu müdürler yurt müdürü ve sorumluluar görevden alınmalı sayın vali baruş gerekeni yapın bu bir sorumsuzluktur bir hafta önce aladağda ki kaybettiğimiz canlardan hiçmi ders alınmıyor yazık ya bu yangında büyüdeydi kim verecekti hesabını saygılarımla
  • RAMAZAN
    7 Aralık 2016 • 11:19
    Yurt müdürü Okul Müdürü İsmail KARAGÖZ den habersiz hiç bir şey yapmaz. Hadi İsmail 50 kamera koyduğun okula yetmedi yangın merdivenine kilit vur. Hapishane müdürü yapmaz seninkini.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.