VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ENGELLİ KIZA CİNSEL TACİZE 46 YIL HAPİS İSTENDİ

29 Kasım 2016

.......................

 Bolu'da, komşusunun 24 yaşındaki engelli kızına cinsel saldırıda bulunduğu ve yine başka bir komşusunun küçük yaştaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 51 yaşındaki A.Ç’nin 46 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Temmuz ayında Kültür Mahallesi'nde meydana gelen olayda evli ve 4 çocuk babası A.Ç., iddiaya göre komşusunun 24 yaşındaki zihinsel engelli kızı Z.K.’yi boş bir araziye çağırarak cinsel saldırıda bulundu. Z.K.’nin evin önünden ayrıldığını gören anne Ş.K. oğlu H.K.’yi ablasının arkasından yollayarak takip etmesini istedi.

46 YIL İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Çalılık alanda ablasının yanında çıplak halde A.Ç.’yi gören H.K.’nın eve gidip durumu annesine anlatması üzerine, A.Ç. hakkında 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'nitelikli cinsel saldırı', yine başka bir komşusunu küçük yaştaki kızına “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçlarından 46 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. A.Ç., tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Duruşma öncesinde Z.K.’nın kardeşi H.K.’nın tutuklu sanık A.Ç.’ye cezaevi aracı içinde saldırmaya teşebbüs etmesinden dolayı adliye önüne takviye polis ekibi istendi. Çevik kuvvet ve asayiş ekipleri sanık A.Ç. tekrar cezaevine götürülene kadar adliye önünde güvenlik önlemi aldı.

“Sen zihinsel engellisin, kimse sana inanmaz”    

Duruşmada sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifade veren zihinsel engelli 24 yaşındaki Z.K., sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Bu adam bana 6 ay önce de cinsel tacizde bulundu. Evlerinin bahçesinde çalıştığını gördüğüm A.Ç.’ye kolay gelsin demek için yanına gittim. Biraz oturduktan sonra bahçeden çıkarken benim kolumdan tuttu ve kendine döndürerek öpmek istedi. Zorla bahçeden çıktım, o da arkamdan gülüyordu” dedi.

“Olsun yine amcan olurum…”

İlk cinsel tacizden 6 ay sonra tekrar aynı şeylere maruz kaldığını belirten Z.K. yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben evimizin önündeydim ve A.Ç.’yi gördüm. Bana çalılıkların oraya gel, bir şey konuşacağız dedi. Aklıma kötü bir şey getirmedim, benimle konuşmak istediğini düşünerek gittim. Oraya vardığımızda kolumdan tuttu ve çalılıkların arasında götürdü. Bana “senle yapalım mı” dedi. Ben ona “sen benim amcamsın, nasıl yaparız” dedim. Fakat A.Ç., “bir şey olmaz ben senin yine amcanım, yine komşunuzum” diyerek beni ikna etti. Sonra kendi pantolonunu ve benim pantolonumu çıkardı. O sırada kardeşim yanımıza geldi. Neler oluyor burada dedi. A.Ç. kardeşimi ikna etmeye çalıştı. Ben de o sırada kıyafetlerimi giyerek uzaklaştım”

“Benim başka kadına ihtiyacım yok”

Duruşmada ifade veren sanık A.Ç. suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, “Ben evli ve 4 çocuk babası birisiyim. Z.K. benim komşumun kızı, aklımdan böyle bir şey geçmesi mümkün değil. Ben mahallede dolaşırken çalılıkların oradan sesler geldiğini duydum. Çalılıklara yaklaştığımda Z.K.’nın yanından 20-25 yaşlarında bir kişinin uzaklaştığını gördüm. Z.K. da pantolonunu giyiyordu ve üstü açıktı. Elinden tutarak kaçan kişinin kim olduğunu sordum. Birkaç dakika sonra da kardeşi geldi. Kardeşi durumu yanlış anladığı için ona izah etmeye çalıştım” şeklinde konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık A.Ç.’nin tutukluluk halinin devamına, Z.K.’nın Temmuz ayından 6 ay önceye denk gelen eylem nedeniyle ve Temmuz ayında gerçekleşen eylemin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu suçlara karşı kendisini ruhen ve bedenen savunma imkanı bulunup bulunmadığının belirlenmesi için adli tıp ilgili ihtisas dairesinden rapor alınmasına karar vererek duruşmayı 26 Ocak 2017 tarihine erteledi.

  • ENGELLİ KIZA CİNSEL TACİZE 46 YIL HAPİS İSTENDİ
  • ENGELLİ KIZA CİNSEL TACİZE 46 YIL HAPİS İSTENDİ
6 yorum yapılmış
  • bilirkii
    1 Aralık 2016 • 15:17
    yalan yanlis haber yaziyosunuz...bu bir iftiradan ibaret..engelliymis ne engellisi gayet akli basinda ..bir aileyi mahveden biri zihinsel engelli olamaz ..AC yede yazik cevresi var ailesi var yapmayin boyle ben komsulari olarak mahkemedey dim ve bu adam bu anlatilanlar gibi deil siz iftira atanlari tanisaydiniz dusuncelerinizi emin degistirirdiniz..rabbim AC ve ailesine sabir versin
  • komsu
    1 Aralık 2016 • 15:22
    ben AC yi cok iyi taniyorum gayet terbiyeli ve durust bir insan ..rabbim boyle imtihan ediyo rabbim A.C ve ailesine sabir versin ..birde foto birakmislar onun cocuklari var ve evli ve cok mutlu neden baska kadina ihtiyac duysun...siz iftira atanlar bilin ki ALLAH'in adaleti daha buyuk...
  • adem
    2 Aralık 2016 • 05:53
    yaziyi okuyan anlasiliri sekilde okusun zaten kizin ifadesindeki celiskiler dende anlarsiniz yarim saat icinde nasil yapsin birde altiay oncede sarkintilik yapti diyor madem oyle tekrar tekrar evine neden gidiyosun ...madem oyle tlf kayitlarinin da dokumanini ve gorusmeleri cikarsinlar hersey apacik ortaya cikar yazik gunah bir aileyi mahvetti birde gercektende guzel aham saham bi insan olsa kadin derim ki gercekten guzelligine dayanamamistir derim gorseniz on tane gonlum olsa birini vermem..
  • Doktor
    2 Aralık 2016 • 12:46
    Anlaşılıyorki bu yorumları yapanlarda o sapık namussuz şerefsizin akrabaları tabi doğrudur çocuklarıda var bir taneside imam bu şerefsizin esnaflığıda belli zaten esnafı dolandırmaktan üç tane aranması vardı taciz olayı bir kişiye deyil birde 12 yaşında kız çocuğu var onu nerenize sokacaksınız sapık savunucular aklınız sıra korumaya çalışıyonuz çünkü anlaşılıyorki akrabasısınız merak etmeyin yakında adelet yerini bulacak o zaman dilinizi nerenize so
  • Doktor
    2 Aralık 2016 • 13:18
    Bu yorumları yazan şerefsiz sapığın şerefsiz yakınlarır yapılan taciz 2 kişiye yapılmış olayı yalan yanlış anlatmayın diyeri 12 yaşında bir kız çocuğu doğrudur o şerefsizin çocukları var birtanesi imam bir tanesi elektrikçi merak etmeyin herkes biliyor onları adalet yakında tecell edecek inşallah hakimlerimiz şsavcılarımız bütün gerçekleri açığa çıkartırlar ozaman bu yorumları yapan dillerinizi nerenize sokacaksınız bekleyip görelim burada yalan yaz
  • Komular
    2 Aralık 2016 • 13:41
    Arkadaşlar bu yorumları yapanlar yakınları ve akrabaları sen bir engelli kız çocuğuna ve ayrıca 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismar ve saldırıda bulunacan bir kişiye deyil 2 kişiye ondan sonra akrabası veya muhtemelen yakınları burada yalan yanlış konuşacan merak etmeyin yakında adalet yerini bulacak ozaman bu halk sizi konuşturur merak etmeyin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.