VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"BÜYÜK SEVİNÇLE KARŞILADIM"

18 Kasım 2016

......................

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Coşkun ziyarette, üniversitelerde rektör seçimlerinin kaldırılmasına değinerek, “Benim uzun zamandır dile getirdiğim bir konuydu. 90’lardan beridir üniversiteler için ciddi bir sorundu. Büyük sevinçle karşıladım” dedi. 

  Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, geçtiğimiz ay kongresini yapan ve yeni yönetimini seçen Bülent Velioğlu başkanlığındaki Bolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Karaçayır Mahallesi’ndeki sosyal tesislerde yapılan ziyarete çok sayıda gazeteci katıldı.

  Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, ziyaretten dolayı AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’a teşekkür etti. Velioğlu, “7 yıldan bu yana gazeteciler ve üniversite arasında sıkı bağlar var. Üniversitemiz Bolu’dan ayrı düşünülemez. İzzet Baysal babamızın bize emanet ettiği üniversitemize elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 “Seçim sonrasında başka mücadele başlıyordu”

  AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun ise, üniversiteye atanacak rektörlerin seçim yapılmadan Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmesiyle ilgili verilenen kararı değerlendirdi. Coşkun, “1990’lı yıllarda rektörlük için aday adayı belirleme çalışmaları başladı. Üniversitede yapılan aday adayı belirleme seçimlerinde seçim bittikten sonra üniversitede kişiler arasında bir dargınlık oluyordu. 1990’lardan bugüne yaşadığımız bir durum bu. İster istemez birisi rektör olacak ve bazıları oy verecek bazıları vermeyecek. Seçim bittikten sonra bu işin bitmesi lazımdı ama yeni bir mücadelenin ortaya çıktığını görüyorduk” şeklinde konuştu.

“Büyük sevinçle karşıladım”

  Coşkun, “Üniversitelerde rektör aday adayı belirleme seçimlerinin bilimsel olarak gerilemeye neden oluyordu.  Seçim sonrası akademisyenlerin bilimsel hayatına geri dönmesi gerekiyordu ama böyle olmadı. Üniversite, toplumun kendisinden beklediği asıl vazifeleri de göremedi. Seçimin kaldırılmasını ben çok büyük bir sevinçle karşıladım. En azından bu kavgalar üniversitede biter diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.