VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN YILMAZ'DAN SAYGI DURUŞU ÇIKIŞI....

1 Kasım 2016

....................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'de resmi törenlerde İstiklal Marşı'nda önce yapılan saygı duruşunda çalınan ti sesi ya da müzik parçasıyla ilgili olarak, “Kültür bir devletin ana unsurudur ve yozlaşmaması gerekiyor. Bizde saygı duruşunda sessiz olunur, ebediyete göç edenler için fatiha okunur” dedi.

Memleketim Bolu Gazetesi’nden Elif Sarıhan’ın haberine göre, Türkiye'de resmi törenlerde İstiklal Marşı'nda önce Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve sonsuzluğa göç edenler için saygı duruşu yapılır. Saygı duruşu sırasında 30 saniye kadar süren ti sesi çalınır ve arkasından İstiklal Marşı söylenir.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Amerikan İç Savaşı sırasında bestelenen ve saygı duruşuna eklenen bu müzik parçasından duyduğu rahatsızlığı "Çemberimde Gül Oya" adlı projenin sergi açılışında yaptığı konuşmada dile getirdi.

“DÜT DÜRÜ BİZE AİT DEĞİL”

Başkan Yılmaz, müziğin bestekarı ise Daniel Butterfield’den övgü ile bahsetti ve “Müziği çok iyi yapmışlar. Bir ulviyeti cenazeyi sana anlatıyor öyle bir yapısı var. Ama kültür bizim kültürümüz değil. Biz dua okuruz. Kültür programları ile ilgili bizi ayakta duran istiklalimizi canlandıran üstelik daha savaş yapılırken yazılmış olan bir İstiklal Marşımızı söylerken önde çalınan düt dürü bize ait değil. Yavaş yavaş belki ondan kültür anlamında yapılan çalışmalarla uzaklaşmamız gerekir diye düşünüyorum.

“BESTELEYEN İYİ BESTELEMİŞ AMA…”

“Bu bizimde bandomuzun en güzel çaldığı çalışmalardan bir tanesi. Anlamına baktığımızda da gerçekten besteleyen de iyi bestelemiş. Ama bizim kültürümüzün dışında birinin olduğunu ifade etmek istiyorum. Kültür bir milleti millet yapan önemli bir öğedir. Kültürel çalışmalar içinde yer alan herkes kendi kültürümüzü, medeniyetimizi ve ülkümüzü hayatta tutmaya çalıştıkları için bizim üzerimize düşen bir şey olur ise emrindeyiz.” 

1 yorum yapılmış
  • SadkErtabak
    31 Ekim 2016 • 20:49
    Doksan YIL düt dürü gibi UYGULMALARI serbiştirerek bizleri bu hale getirdiler.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.