VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BULVARLARA 15 TEMMUZ VE ŞEHİDİMİZİN ADI VERDİ

23 Ekim 2016

......................

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), D-100 Karayolu bağlantısından Gölköy kampüsüne kadar olan bulvara, 15 Temmuz Demokrasi Bulvarı, Gölköy kampüsündeki bir diğer caddeye de 15 Temmuz’da şehit düşen Bolulu Polis Memuru Ozan Özen’in ismini verdi.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun başkanlığında 20 Ekim 2016 tarihinde toplanan Üniversite Senatosu, aldığı kararla doğrultusunda üniversitenin ana cadde ve sokaklarına isimler verdi. Gölköy kampüsündeki iki ana yolun ismi, 15 Temmuz ve şehitlerimizin anısını yaşatacak. D-100 karayolu üniversite kavşağından rektörlük kavşağına kadar devam eden üniversitenin en uzun karayolu, ‘15 Temmuz Demokrasi Bulvarı’ oldu. Kampüs gelişme alanında alt ve üst yapısı tamamlanarak ulaşıma hazır hale getirilen yeni caddeye ise üniversitemiz güvenlik görevlisi Özkan Mete Özen’in 15 Temmuz’da şehit düşen kardeşi Polis Memuru Ozan Özen’in adı verildi. Yeni yolun adı, Şehit Ozan Özen Caddesi oldu.

OY BİRLİĞİ İLKABUL EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, “15 Temmuz tarihi bin yıldır bu topraklarda olan milletimizin iradesini hiçbir güce teslim etmeyeceğini bir kez daha sergilemesi açısından çok büyük bir tarih. Böyle bir tarihin ve bu tarihi yazan şehitlerimizin aziz hatırasını üniversitemizde yaşatmak bizim için bir gurur. Bu vesile ile önerimizi oy birliği ile kabul eden senato üyelerimize çok teşekkür ediyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.