VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

30 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU YAPILIYOR

21 Ekim 2016

........................

Bolu Belediyesi, halkın bisiklet kullanmasını teşvik etmek amacıyla "Devir Bisiklet Devri" projesi kapsamında şehir merkezini bisiklet yolları ile donatıyor. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet yolu yapan belediyelere hibe edeceği bisikletler için de resmi başvuruda bulunuldu. Bolu'ya toplam 30 kilometre bisiklet yolu yapılacak. 

 Bolu Belediyesi, şehir merkezinde yaşayan vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmek amacıyla, "Devir Bisiklet Devri" projesini hayata geçirdi. Bolu Belediyesi Proje Ofisi ile Destek Hizmetleri, İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından koordineli yürütülen proje kapsamında; kent merkezine 30 kilometrelik bisiklet yolu inşa edilecek.

HER MAHALLEYE YAPILACAK

Şehir merkezinin dört bir yanını bisiklet ağları ile donatacak "Devir Bisiklet Devri" projesi kapsamında şuana kadar alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan Aktaş Mahallesi Taşhancılar Caddesi ile Akpınar Mahallesi Şehit Muhtar Caddesi’ne 2 adet bisiklet yolu inşa edildi. Üst yapı çalışmaları devam eden Kültür Mahallesi Kanuni Sokak’ta ise çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, belediye ekiplerince 1 adet bisiklet yolunun daha startı verilecek.

BİSİKLET YOLU AĞI GENİŞLEYECEK

Bunların yanı sıra, Kalıcı Konutlar Devlet Hastanesi Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, M. Zekai Konrapa Bulvarı ile Hattat Emin Barın Caddesi, Necdet Gören Caddesi, Ali Rıza Tekemen Caddesi ve Bolu-Karacasu bağlantı yolu üzerindeki Kaplıca Caddesi'nde de planlanan program dâhilinde bisiklet yolları inşa edilerek, halkın kullanımına sunulacak.

HİBE DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Boluluları sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımına teşvik edecek "Devir Bisiklet Devri" projesi kapsamında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın talimatları ile yürütülen çalışmalar bununla da sınırlı değil. Bolu Belediyesi, bisiklet yolu yapan belediyelere Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet hibe ettiği projeden faydalanmak üzere Sağlık İl Müdürlüğü'ne resmi girişimde bulundu. İnşa edilen yol uzunluğuna göre Bakanlığın hibe edeceği bisikletler ise Bolu Belediyesi tarafından Bolululara armağan edilecek.

 

  • 30 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU YAPILIYOR
  • 30 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU YAPILIYOR
5 yorum yapılmış
  • Ali
    21 Ekim 2016 • 09:47
    Gayet guzel ama siz hala standart yukselikte kaldirim yapmayi öğrenemediniz sehirn bi bölümünde kaldirim yukseligi 30 cm bi bolumunfe 5 cm standart kaldırım yapin sonra bisiklet yolu yapin..
  • emre
    21 Ekim 2016 • 07:22
    Ayrica bari fazla masraf yapmayin, zaten en fazla 2 sene sonra söker tekrar yaparsıniz cadddede vs bi cok yerde oldugu gibi....
  • hakan
    22 Ekim 2016 • 00:53
    Olması gereken buuu... yalnız k.. yiyorsa, paranız yetiyorsa dört dörtlük yapın, yoo ortaya yine bir fecahaat çıkacaksa bırakın böyle kalsın. Bk. sayfa İzzet Baysal cad.(şanzelizee)
  • Cakir
    22 Ekim 2016 • 14:18
    Bakın yanlış düşünüyorsunuz. Bisiklet sürmeyen bilemez ve yorum yapamaz Bu yapılan şey doğru değil bisiklet yolunun orada olması kadar yanlış bir şey yok maalesef ki cahil insanlar sürekli orayı işgal ediyorlar. Grup şeklinde ayakta dikilip sohbet edeni bile gördüm üzerine doğru gidip geçince de öküzün trene baktığı gibi de bakıyorlar. Bir diğer faktör çok eğim oluyor çık,in çık,in bir kaldırımdan diğer kaldırıma neden dümdüz pedal çevirmek varken
  • Cakir
    22 Ekim 2016 • 14:22
    Bir diğer faktör ise kaldırımdaki bisiklet yolunun girişleri çok yüksek bırakın lastikle oralara çıkmayı, deneseniz düşüp kafayı gözü yararsınız. Boşu boşuna para harcıyorsunuz. Yolları küçültüp vatandaşa eziyet ediyorsunuz. Vatandaş arabasını park edecek alan bulamıyor birde her tarafa Duba döşeniyor. Başkan gider ayak nasıl eziyet ederim nasıl boşa para harcarım diyemi düşünüyor acaba ? TEKRARDAN SÖYLÜYORUM: Bisiklet yolları yol kenarlarında kal
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.