VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'DAN ERCOŞKUN'A ÇOK SERT SÖZLER

15 Ekim 2016

..........................

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un Milli Eğitim  Müdürü Yusuf Cengiz’in FETÖ’den tutuklanan işadamlarıyla olan fotoğrafıyla ilgili, “Bu fotoğraf 2012’de çekildi” sözlerine sert tepki gösterdi. Özcan, “Vali’den cevap bekliyorum dedim. Cevap Ali Ercoşkun’dan geldi. 2012 yılında çekilmiş diyor. Be Muhterem nereden biliyorsun? Fotoğrafı sen mi çektin” diye konuştu. Özcan ayrıca, “Gariban, FETÖ ile hiçbir alakası olmayan insanlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, Ercoşkun susuyor. Ama üst düzeyde insanlarla ilgili FETÖ iddiaları ortaya atıldığında Ercoşkun hemen koruma güdüsüne giriyor. Şunu soruyorum. Ali Bey ben müdüre kefilim bu adam FETÖ’cü değil, diyebiliyor mu diyemiyor mu?” dedi.

CEVAP ERCOŞKUN’DAN GELDİ

Fotoğrafla ilgili iddialarını yineleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Müdürle ilgili iddialar son derece ciddiydi. Bu iddiaların benim iddialarım olmadığını, Balıkesir kökenli iddialar olduğunu açıklayarak başlamıştım. İki tane fotoğraf gösterdim. ‘Bu fotoğrafların 2014 yılında FETÖ yandaşları tarafından, Bulgaristan ve Romanya’ya yapılan yurtdışı gezilerinde çekildiği söyleniyor’ dedim. ‘Milli Eğitim Müdürü’nden, Vali’den cevap bekliyorum’ dedim. Cevap Ali Ercoşkun’dan geldi. ‘Fotoğraf 2012 yılında çekilmiş’ diyor. Be Muhterem nereden biliyorsun? Fotoğrafı sen mi çektin” dedi.

“DOSYA 1.5 AYDA ANKARA’YA GİDEMİYORSA BURADA BİR SORUN VARDIR”

Bolu Valiliği tarafından hazırlanan dosyanın Ankara’ya ulaşmadığını söyleyen Özcan, “Milli Eğitim Müdürü’ne mi sordun? Öyle yapacağına, Milli Eğitim Müdürü’nün pasaportunu iste bakalım hangi tarihlerde Romanya’ya, Bulgaristan’a gitmiş, kimlerle gitmiş bu ortaya çıkacak. İkincisi, Bolu Valiliği, dosya düzenledi bununla ilgili, düzenlemek zorunda kaldı. Bakanlığa gönderdi, o dosya 1.5-2 aydır bakanlığa ulaşmıyor. Gönderilmişse, gider gibi, böyle gayet gayri ciddi bir cevap veriyor. Buradan bir dosya 1.5 ayda Ankara’ya gidemiyorsa burada bir sorun var demektir. O dosya Ankara’ya gitti. Bakana ulaştırılmıyor. Yoksa Ali Bey mi ulaştırmıyor bu dosyayı demek zorundayım kusura bakmayın.” diye konuştu.

 “İDDİALARI ARAŞTIRMAK YERİNE MAKAMINDA ZİYARET EDİYOR”

“Ben bu iddiaları ortaya atıyorum, Vali olsun, AKP’li yöneticiler olsun, bu iddiaları araştırmak ve araştırtmak yerine ne yapıyorlar? Ertesi gün, Vali alıyor Milli Eğitim Müdürünü sağına oturtuyor. Ali Bey ne yapıyor? Sanki biz sana sahip çıkıyoruz, merak etme ey müdür, der gibi makamında ziyaret ediyor. Bunu basınla kamuoyu ile de paylaşıyor.

“ERCOŞKUN ÜST DÜZEY İSİMLERİ KORUYOR”

“FETÖ ile mücadele ediyoruz’ diyor. Gariban, FETÖ ile hiçbir alakası olmayan insanlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Ama üst düzeyde FETÖ ile iddialar ortaya atıldığında Ali Ercoşkun hemen koruma güdüsüne giriyor. Şunu soruyorum. Ali Bey ben müdüre kefilim bu adam FETÖ’cü değil, diyebiliyor mu diyemiyor mu? Valiye soruyorum. Sen Bolu Valisisin, nasıl cevap vermezsin bu iddialara. Bu hakkında iddialar bulunan müdürün önerileri ile öğretmenler açığa alındı, memurlar açığa alındı. Bu iddialar sübut bulursa, ne olacak bunun hesabını kim verecek. O zaman ben çıkıp bunları FETÖ’cü ilan ederim, hiç çekinmem bundan” şeklinde konuştu.

Kaynak - Köroğlu Gazetesi

3 yorum yapılmış
  • MetinMert
    15 Ekim 2016 • 09:43
    Tanju Bey, yahu bir çivi cakta konuş.Y uh sana. Sen nerden biliyorsun o fotoğrafin başka tarihte olduğunu.İsin gücün bel altı çalışmak. Niye gelmediğini daha anlayamadın mı Bu millet senin gibi böyle şeylere inanmıyor. İşin gücün Dalavere
  • vatansever
    15 Ekim 2016 • 23:57
    2014-2015 yılında sözde Türkçe olimpiyatları .Romanyada yapılmaya başlandı . o zamanda oraya gitme nedenleri olabilir...
  • CAMAL
    16 Ekim 2016 • 09:43
    Tanju bey artık kabak tadı veriyorsun güzel kardeşim sen bir gün dahi demokrasi meydanına çıkmamış bir insansın o sıkıntılı süreçte sen nerelerdeydin doğru dürüst samimi bir şekilde darbe girişimini kınamadın bile. Bu arada ben ak partiye hiç oy vermedim ama Ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider olmasaydı iş gerçekten çok kötüymüştü, geçte olsa uyandık.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.