VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İLK FETÖ DAVASINDA MAHKEME CEZA VERDİ

13 Ekim 2016

..........................

Fethullahçı Terör Örgütü’ne bağlı Türk Silahlı Kuvvetler içindeki bazı askerler tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen ülkeyi işgal girişimi sırasında sosyal medya hesabından,  “Bu ülkeyi kendi malı sananlar sonunda cezasını görecekler. Teşekkürler Türk askeri” sözlerini paylaşan ve Bolu İzzet Baysal Huzurevi’ndeki sosyolog olarak görevli sosyolog Burak Eksen 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı aynı suçun işlenmemesi kaydıyla 5 yıl erteledi.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini sosyal medya hesabından övdüğü gerekçesi ile gerçekleştirilen soruşturmalar kapsamında sosyolog olarak çalıştığı Bolu İzzet Baysal Huzurevi’ndeki görevinden açığa alınan Burak Eksen’in yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi sosyal medya hesabından “Bu ülkeyi kendi malı sananlar sonunda cezasını görecekler. Teşekkürler Türk askeri” sözlerinin yazdığı için ‘Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan Burak Eksen suçlamaları reddetti.

“FETÖ İLE HİÇ BAĞLANTIM OLMADI, AMACIM DEĞİŞİKLİK İSTEYENLERİ ELEŞTİRMEKTİ”

 Burak Eksen mahkemede verdiği ifadede, “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. 15 Temmuz gecesi kalkışılan gayri meşru darbe girişimi ile ilgili hiçbir bağlantım yok. Ben FETÖ’ye ait ne bir okula ne de bir dershaneye gitmedim. Kendileriyle hiçbir irtibatım olmadı. Sosyal medya hesabımdan paylaşım yaptığım gün çalıştığım iş yerinde nöbetten dönmüştüm ve yorgundum. Evde televizyonu açtığımda ülkenin çeşitli yerlerinde askerlerin olaylara müdahale ettiğini gördüm. Gezi olaylarında olduğu gibi bir ayaklanma olduğunu ve askerlerin olayları bastırmak için müdahale ettiğini düşündüm. Sosyal medya hesabımdan yazdığım, ’Bu ülkeyi kendi malı sananlar sonunda cezasını görecekler. Teşekkürler Türk askeri’ sözleriyle amacım,  kendi ideolojileri doğrultusunda bir takım değişiklikler isteyen halk gruplarını eleştirmekti. Meşru hükümeti yada siyasileri eleştirmek gibi bir kastım yoktu. Yazdıklarımı göre arkadaşlarımın da bu sözlerin yanlış anlaşılabileceği yönündeki uyarıları sonrasında paylaşımımı sildim.

CEZASI ERTELENDİ

 Burak Eksen’in savunmasını dinleyen mahkeme heyeti, Eksen’in işlediği suçun sabit olduğu kanaatine vararak önce 1 yıl 15 ay hapis cezası verdi. Şahsın mahkemedeki iyi halini göz önüne alarak cezayı 1 yıl 10 ay 15 güne indiren heyet 5 yıl suç işlememek şartıyla cezayı erteledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.