VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DUDAK UÇUKLATAN FETÖ RAPORU

5 Ekim 2016

..................

Zonguldak Valiliği OHAL Bürosu, FETÖ terör örgütünün hiyerarşik yapısını ve Batı Karadeniz yapılanmasını açıkladı. Batı Karadeniz yapılanmasında Bolu'nun merkez seçildiği, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin ise 'bölge imamı' tarafından kontrol edildiğine dikkat çekildi. Bölge imamının ise Bolu'da bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, FETÖ'nün bölge yapılanması ile ilgili Zonguldak Valiliği OHAL Bürosu geniş kapsamlı açıklama yaptı. Açıklamada örgütün bölge imamının Bolu'da yaşadığı ve Batı Karadeniz yapılanmasının Bolu'dan yönetildiği belirtildi.

ÖRGÜT BOLU'DAN YÖNETİLİYORDU

Batı Karadeniz yapılanmasında ise Bolu'nun merkez seçildiği, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin ise 'bölge imamı' tarafından kontrol edildiğine dikkat çekildi. Hiyerarşi yapıda şu detaylara dikkat çekildi:

"İl içerisindeki yapılanmanın başında İl İmamının bulunduğu, bu kişiye bağlı olarak çalışan bir Mütevelli Heyetinin olduğu ve ilçelerde de aynı şekilde bir yapılanma söz konusu olduğu; İl İmamının üstünde Bölge İmamı bulunduğu ve merkez olarak Bolu ilinin seçildiği, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce illerinin bu merkezden kontrol edildiği; kolej müdürlerinin doğrudan İl İmamına bağlı oldukları; il mütevelli toplantılarının kolejlerde bulunan, üst katlarda özel olarak dizayn edilmiş salonlarda yapıldığı; örgütün üst kadrosundan gelen talimatların bu toplantılarda gündeme alındığı ve 6-7 kişilik küçük gruplar halinde gerçekleştirilen sohbet toplantıları ile en alt örgüt üyesine kadar bu yolla iletildiği; sohbet toplantılarında FETÖ/PDY örgütünün finansmanında kullanılan himmet, kurban parası, öğrenci bursu ve zekat adı altında para toplandığı; bu toplantılarda örgüt propagandası amaçlı Fetullah Gülen'in vaazlarının bulunduğu CD'ler izlettirildiği ve yazmış olduğu kitapların okunduğu, ayrıca Zaman Gazetesi, Sızıntı Dergisi, Aksiyon Dergisi gibi yayın organlarına abone yapıldığı tespit edilmiştir"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.