VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU FETÖ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ MERKEZDİ

12 Eylül 2016

........................

Bolu’da FETÖ/PDY operasyonları tüm hızıyla devam ederken, örgüt açısından Bolu’nun önemi ve nasıl gizli bir yapılanmaya gidildiği de biliniyor. Yıllardır yapılan Abant Platformu, örgütünün lideri Fethullah Gülen'e Abant’ta ev yapılmak için arazi aranması, son 3 Vali’nin örgütle ilişki içinde olduğu için açığa alınması ve birinin tutuklanması, savcı Zekeriya Öz’ün Bolu’ya atanması, örgüte bağlı hakim ve savcıların gizli toplantıları örgüt için Bolu'nun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi.  İşte detaylar...

Bolu Havadis Gazetesi’nin haberine göre, Bolu’da görev yapan son 3 Vali'nin operasyonlar kapsamında görevden alınması ve örgütün altın çağını yaşadığı dönemin Valisi İbrahim Özçimen’in tutuklanması, Bolu’nun son 8 yılının örgüt tarafından yönetildiğini de ortaya koydu.

AKPINAR DÖNEMİNDE FİLİZLENDİ

Bolu eski Valisi Halil İbrahim Akpınar döneminde filizlenmeye başlanan Fethullahçı Terör Örgütü, Vali İbrahim Özçimen döneminde Bolu’nun hemen hemen tüm kurumlarında büyük bir yapılanmaya giderek, ilimizde büyük bir kadrolaşma gerçekleştirdi.

8 YIL BOYUNCA YAPILANDILAR

Devlet kurumlarından, siyasete, üniversiteden sivil toplum örgütlerine kadar hemen hemen tüm birimlere elemanlarını sokmayı başaran örgüt, 8 yıl boyunca ilimizde tüm gücü elinde bulundurarak maddi anlamda da güçlenmeyi başardı. Örgütün Bolu yapılanmasına bakıldığında, Bolu’da örgüt için önemli bir değere sahip olduğu görülüyor.

ABANT ÖRGÜTÜN GÖZDESİ

Geçtiğimiz yıllarda, örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönme ihtimaline karşı Abant Tabiat Parkı’nda yurtdışına kaçan İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Güneş'in yer arayışına girmesi ve örgüt için büyük bir öneme sahip olan yazarlar ve aydınlar toplantısı olarak gösterdikleri oluşuma Abant isminin verilmesi ve yer olarak ilimizin seçilmesi, örgüt açısından Bolu’nun ayrı bir yere sahip olduğunu gösteriyor.

ÇOK SAYIDA ÖRGÜT İMAMI BOLU’DAYDI

Geçmiş dönede özellikle mülki idareye olan hakimiyetiyle, ilimizde altın çağını yaşayan örgütün Bolu’yu seçmiş olmasının bir başka nedeni de İstanbul ve Ankara otoban yolu üzerinde bulunması ulaşım kolaylığı olarak görülüyor. Bolu’nun sosyal yapısından da yararlanmayı amaçlayan örgütün bir çok imamının Bolu’da bulunması da, ilimizin örgüt açısından önemini gösteriyor. 

SAVCI ZEKERİYA ÖZ’ÜN BOLU’YA ATANMASI

Yurtdışına kaçan ve İstanbul’dan Bolu’ya  atanan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün Bolu’da görevlendirilmesi örgütün Bolu’daki yapılanmasının önemli adımlarındandı. FETÖ’nün Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) güçlü olduğu dönemde savcı Zekeriya Öz’ün Bolu’daki örgütün önde gelen isimleriyle sık sık toplantı yaptığı da ifade ediliyordu.

HSYK SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE BOLU'DA GİZLİ TOPLANTI

12 Ekim 2014 yılında yapılan HSYK seçimleri öncesinde örgütün önemli imamlarının da içinde bulunduğu grup Bolu’da görev yapan hakim ve savcılarla yoğun bir çalışma içine girdi. Aladağlar mevkisinde ormanlık alanın içinde bulunan devlete ait bir misafirhanede toplanan hakim ve savcılar, örgütün il imamı ve abileriyle toplantı yaparak HSYK seçimleri öncesinde strateji belirlediler.

FETO’NUN KALP DOKTORU AİBÜ’DE

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in kalp doktoru ve Batı Karadeniz imamı olduğu iddia edilen Prof. Dr. Mehmet Yazıcı’nın Abant İzzet Baysal Üniversite’nde Kardiyoloji Ana Bilim dalı Başkanı olarak görevlendirilmesi örgütün üniversitedeki yapılanmanın ne kadar güçlü olduğunu gözler önüne serdi. 

4 yorum yapılmış
  • SezaiBalcolu
    12 Eylül 2016 • 08:14
    Bu yapılanmalara neden bu kadar fırsat verildi bir türlü anlayamıyorum
  • Yusuf
    12 Eylül 2016 • 10:15
    Iyide hangi hukümet vardı soruyorum size..büyük başların hiçmi suçu yok eyyy Bolu halkı
  • Herhengibiri
    13 Eylül 2016 • 04:56
    İbrahim Özçimen'in Gülen'e yakın olduğunu bile bile vali yapanlar utansın... Ne olmasını bekliyorkardı ki? Bir gruba mensup bu kadar insana kadro ve yetki verildiğinde ne olabileceğini kestiremediler mi yani?
  • Mazhar
    13 Eylül 2016 • 21:34
    Yukarıda yorum yapan,sezai,yusuf ve herhangi biri rumuzlu arkadaşlara tüm kalbi saygılarımla katılıyorum. Bu atamalar yerleştirmeler yapılırken neden ses çıkmadı illaki 15 temmuzmu beklendi müdahale için !
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.