VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FETÖ'CÜ ÖĞRETMENLER KENDİLERİNİ BÖYLE SAVUNMUŞ

6 Eylül 2016

.................

Bolu’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonlar tüm hızıyla sürerken, geçtiğimiz hafta tutuklanan ve cep telefonlarından By Lock programı çıkan öğretmenler ifadelerinde ne yapacaklarını şaşırdılar. Öğretmenlerden bazılarının “Böyle bir programdan haberim yok, çocuğum kurmuştur” dediği öğrenildi. Diğer yandan cep telefonlarının halen açılmadığı, By lock programına yanlış şifre girilmesi durumunda programının kilitlendiği ve bilişim uzmanları tarafından açılacağı ifade edildi.

Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın’ın haberine göre, geçtiğimiz hafta gözaltı kararı çıkartılan “By Lock’cu 31 öğretmenden 26’sı ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilerek 18’i tutuklandı, 8’si ise adli kontrol şartıyla adliyeye sevk edildi.

ÇOÇUKLAR KURMUŞ

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan kamu ve özel de çalışan öğretmenlerin telefonlarında yapılan incelemede By Locker programına rastlandı. Örgütün haberleşmek amacıyla kullandığı programın sorulması üzerine öğretmenlerin, ‘Çocuklar kurmuş’ diyerek sıyrılmaya çalıştıkları belirtildi. Ancak öğretmenlerin dediği gibi By Locker programını kullanmak ve çözmek kolay değil.

TELEFONLAR DAHA AÇILMADI

Çünkü iki kez yanlış şifre girildiğinde, telefonda bulunan yazışmalar otomatikman siliniyor. Bu nedenle Bolu’da yapılan operasyonlar sonrası alınan onlarca telefonda şu ana kadar her hangi bir çalışma yapılmadı. Siber Suçlar Daire Başkanlığı tarafından Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne personel görevlendirilmesi bekleniyor. Personel görevlendirildiği taktirde, örgütün Bolu’da ki yapısının tamamen ortaya çıkacağı belirtiliyor.

BY LOCKER NEDİR?

By Locker anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Aynı Whatsapp, Viber, Tango veya diğer uygulamalar gibi. Fakat diğer uygulamalara göre şifreli, kriptolu yazışmalar yapılmakta ve bu yazışmaların ele geçmesi zor hatta imkansız görünüyor. 

1 yorum yapılmış
  • Ahmet
    6 Eylül 2016 • 13:55
    Madem bu bylock programı sakıncalı bu ögretmenler niçin hala bu telefonları ellerinde tutmuşlar da kırıp cöpe atmamiş, gözaltını beklemişler..Abtalmıymış bu ögretmenler..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.