VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLPARSAN'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

3 Eylül 2016

..................

Bolu’da FETÖ operasyonunda 2 ay önce görevinden ayrılan Bolparsan Brode Tekstil Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. eski Genel Müdürü Nazmi Uysal’ın şüpheli sıfatıyla gözaltına alınması ve operasyonun şirkete yapıldığı algısının oluşması üzerine firmadan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “AK Parti Bolu eski Milletvekili Mehmet Güner 2008 yılında hisselerinin tamamı satarak ortalıktan ayrılmıştır. Operasyon şirketimizle ilgili değildir. Şirketimize dair ilgili herhangi bir sorgulama yapılmadığı gibi, işletmemize ait hiçbir belge, bilgisayar veya dokümanın alınması da söz konusu olmamıştır. Emniyet görevlilerimiz tarafından eski Genel Müdür Nazmi Uysal ile ilgili sorular sorulmuş, şirket yetkililerimiz tarafından da bu sorular cevaplanmıştır” denildi.

 Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı sonrasında 2 ay önce görevinden ayrılan Bolparsan Brode Tekstil Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. eski Genel Müdürü Nazmi Uysal için gözaltı kararı çıkartıldı. Polis ekipleri D-100 karayolu Karacaağaç mevkinde bulunan fabrikaya gitti. Görevden ayrılan  eski Genel Müdür fabrikaya çağırılarak gözaltına alındı. Polis ekipleri fabrika yetkililerine Uysal’la ilgili soru sorduktan sonra fabrikadan ayrıldılar.

“HİÇBİR BELGE VE DÖKUMANA EL KONULMADI”

Basın yayın organlarından operasyonunun fabrikaya yapıldığı şeklindeki haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği süreç, şirketimizle ilgili değildir. Şirketimize dair ilgili herhangi bir sorgulama yapılmadığı gibi, işletmemize ait hiçbir belge, bilgisayar veya dokümanın alınması da söz konusu olmamıştır” denildi.

“MEHMET GÜNER ORTAKLIKTAN 2008’DE AYRILMIŞTIR”

Bolparsan A.Ş.’nin açıklamasında AK Parti eski Milletvekili Mehmet Güner’in fabrikayla ortalığının bulunmadığı ifade edilerek, “Şirketimiz, 1996 yılında tekstil faaliyetinde bulunmak üzere 5 ortakla kurulmuştur. 1997 yılında beyaz eşya yan sanayinde faaliyette bulunmak üzere ikinci şirketimiz kurulmuştur. 2003 yılında her iki şirket birleştirilerek tekstil ve beyaz eşya sanayinde faaliyet gösteren 'Anonim Şirket'e dönüştürülmüştür. Her yıl faaliyetlerini güçlendiren şirketimiz istihdam ve üretim açısından da sürekli gelişen yapısı ile başarılı bir ticari kuruluş olmuştur. Basına yansıyan haberlerde adı geçen kurucu ortak Mehmet Güner, 2008 yılında hisselerinin tamamını satarak ortaklıktan ayrılmıştır. Şu anda mevcut ortak sayısı 14'e ulaşan, bu çok ortaklı yapısı ile örnek bir profil sergileyen şirketimiz, yaptığı yeni yatırımlarla Bolu ve Türkiye ekonomisine katma değer üreten örnek kuruluşlardan biri haline gelmiştir” denildi.

“OPERASYONUN ŞİRKETİMİZLE İLGİSİ YOK”

Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonun şirketle alakası olmadığı vurgulan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“2 Eylül 2016 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip yaklaşık 2 ay önce Şirketimizden ayrılan Genel Müdür Nazmi Uysal ile ilgili soruşturma yapmak amacıyla Şirket merkezimize gelmiştir. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği süreç, Şirketimizle ilgili değildir. Şirketimize dair ilgili herhangi bir sorgulama yapılmadığı gibi, işletmemize ait hiçbir belge, bilgisayar veya dokümanın alınması da söz konusu olmamıştır. Emniyet görevlilerimiz tarafından eski Genel Müdür Nazmi Uysal ile ilgili sorular sorulmuş, şirket yetkililerimiz tarafından da bu sorular cevaplanmıştır. Ayrıca Emniyet görevlilerimize yardımcı olmak amacıyla eski Genel Müdür Nazmi Uysal'ın şirkete gelmesi sağlanmış, daha sonra Uysal, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştür.”

“BELLİ ODAKLARIN POLİTİK HESAPLARI VE FIRSATÇILIĞI”

Bazı kesimler tarafından politik hesap ve fırsatçılık yaparak karalama kampanyası sürdürdükleri ifade edilerek, “Söz konusu olayın 'Şirketimize yönelik bir işlem' gibi yansıtılması, yapılan yorum ve iddialarla şirketimizi politik açıdan farklı mecralara taşınma çabası kabul edilemez. Belli odakların başka politik hesap ve fırsatçılıklarından kaynaklandığına inandığımız bu karalama ve yıpratma kampanyasına karşı Şirketimiz dik durmaya ve çok daha başarılı işler yapmaya devam edecektir. Bu şer odakları asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu çabaları da beyhude çabalar olarak kalacaktır. Değerli basınımızın da bazı art niyetlilerin belli amaç ve hedeflerle oluşturmaya çalıştıkları sürece katkı sağlamayacaklarına yürekten inanıyoruz. Türkiye ve Bolu artık çok daha güçlü, çok daha sağlam ilerlemektedir” denildi.

3 yorum yapılmış
  • aslan
    3 Eylül 2016 • 13:00
    Neler neleeeeer ! Hak eden hakettigi cezayi ceksin...
  • Realist
    3 Eylül 2016 • 13:25
    Peki buna nediyeceksiniz Darbeden 4 gun once mudurunuz Neden yetkilerini devretti
  • Gercekler
    18 Kasım 2016 • 17:50
    Kimin cin ali oyunu yaptığı belli durup dururken neden bıraksın görevini bari milleti kendiniz gibi saf sanmayın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.