VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYE'YE BORCU OLANLARA MÜJDE...

1 Eylül 2016

........................

Bolu Belediyesi’nde yapılan açıklamada, vergi affının yürürlüğe girmesinin ardından, “Vatandaşların belediyelere ait borçlarını da yapılandıran söz konusu kanun çerçevesinde vergi, ceza ve harçların gecikme cezaları silinerek, peşin ve taksitle ödeme imkânı sağlanıyor. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın 30 Ekim 2016 mesai bitimine kadar Belediyemize başvurmaları gerekiyor” denildi.

VERGİ AFFI NELERİ KAPSIYOR

Bolu Belediye Başkanlığı’ndan söz konusu kanun ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi. “Emlak, eğlence, haberleşme, elektrik tüketim, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları kapsamında Belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Ekim ayı sonuna kadar Belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız ana borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek”

İSTEYEN PEŞİN İSTEYEN TAKSİTLE ÖDEYECEK

Açıklamada, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçların yapılandırılmasını içeren 6736 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı tamamen silinecek. 30 Haziran 2016 itibariyle gecikmiş borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında 6 ila 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihininverilecek dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.