VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

31 ÖĞRETMEN VE İŞADAMLARINDA O PROGRAM BULUNMUŞ

28 Ağustos 2016

........................

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz gecesi ülkeyi bölme ve işgal girişiminin ardından başlayan operasyonlarda gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Terör örgütü By Lock isimli program üzerinden mesaj göndererek nasıl davranmaları gerektiği konusunda üyelerine uyarılarda bulunmuş. Bolu’da da FETÖ’nün haberleşme sistemi olarak kullandığı By Lock programını kullandığı iddia edilen 31 öğretmen gözaltına alındı. Programın çok sayıda işadamında da bulunduğu belirtildi. 

Bolu Havadis Gazetesi’nin haberine göre, FETÖ’nün haberleşmek için kullandığı programlardan olan ve örgüt üyelerinin cep telefonlarına ve bilgisayarlarına yüklenerek haberleşmenin sağlandığı By Lock üzerinden örgüt üyelerine mesaj çeken örgüt, ‘Askerlere yardım edilmesini’ istedi. 15 Temmuz gecesi ülkeyi bölmeye kalkışan askerlere karşı örgüt üyelerine mesaj çeken FETÖ, tüm illerde ki örgüt üyelerine, cuntacı askerlere destek ve yardım etmelerini istedikleri ortaya çıktı.

 Maaşlardan zorunlu himmet

Operasyonun gerçek anlamda, sağlıklı bir şekilde ilerlediği Bolu dışındaki illerde tutuklanan FETÖ üyelerinin verdiği ifadelerde birçok gerçek ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin bir çoğu, terfi sınav sorularının kendilerine verildiğini itiraf ederken, aldıkları maaşların bir bölümünü de, örgüte vermek zorunda olduklarını dile getirdiler. 15 Temmuz akşamı da, kendilerine mesaj geldiğini itiraf eden örgüt üyeleri, haberleşme sistemleri olan By Lock üzerinden, kendilerinden askerlere destek ve yardımcı olmaların istendiğini ifadelerine yansıttılar. 

31 öğretmende bu programın bulunduğu iddiası

15 Temmuz FETÖ ülkeyi  bölme ve işgal girişimin ardından ilimizde başlatılan operasyonlar kapsamında 31 öğretmen gözaltına alındı. Daha önce görevden uzaklaştırılan 120 öğretmen arasında yapılan aramalarda FETÖ’’nün haberleşme sistemi olarak kullandığı By Lock programını kullandığı iddia edilen 31 öğretmen gözaltına alındı. Örgüt abileri tarafından kurulan ve örgüt üyesi olmayan bir kişinin ulaşmasının mümkün olmadığı By Lock programı, örgütün üyeleri arasındaki haberleşmeyi sağlıyor. Bu programı kullandığı iddia edilen ve yapılan aramalarda cep telefonlarında veya bilgisayarlarında bu programa rastlanan 31 öğretmen Bolu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak sorgulanmaya başlandı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.