VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KILIÇDAROĞLU'NUN KONVOYUNA SİLAHLI SALDIRI

25 Ağustos 2016

........................

Kemal Kılıçdaroğlu Artvin'de çatışmaların ortasında kaldı. CHP Liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının PKK tarafından yapıldığını ve çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu ve 2 askerin yaralandığını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Açılan ateşe korumaların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam etti. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi. çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri döndü.

BİR ANDA SİLAH SESLERİ DUYULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’e gittiği sırada Ardanuç İlçesinde çatışma çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, silah sesleri duyuldu. Kılıçdaroğlu’nun korumaları ve güvenlik güçleri hemen harekete geçerek karşılık verdi. Çatışma devam ederken, güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı. Kılıçdaroğlu'nun çatışmanın ardından güvenlik gerekçesiyle Şavşat'a geri döndüğü öğrenildi.

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergahta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti. Aynı danışman Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Son zamanlarda ihbarların artması üzerine Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı artırılmıştı. Ateş açıldığı anda görevli özel harekat polisleri de çatışmaya katılarak teröristlere karşılık verdi. Çatışma Yanıklı köyü yakınlarında çıktı.

KILIÇDAROĞLU; “BEN İYİYİM”

Saldırı haberlerinin ardından canlı yayına bağlanan Kılıçdaroğlu, saldırının kendisine veya konvoya yönelik olmadığını, güvenlik güçlerine ateş açıldığını duyurdu ve şunları söyledi:

Benim için endişelenmeyin, iyiyim. Bölgede çatışan erlerimiz var inşallah onlara bir şey olmaz. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla birlikte çatışma bölgesinden çıktık şu an güvenli bölgedeyim.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.