VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖRGÜTÜN İL İMAMLARI KAYIPLARA KARIŞTI

17 Ağustos 2016

.........................

ÖZEL HABER

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında örgütün Bolu’daki bilinen en son il imamı Cuma Kartal için yakalama kararı çıkartıldı. Fatih Koleji’nde öğretmenlik yapan Kartal, 2014 yılının Nisan aylarından Bolu’dan ayrıldığı ve daha sonra kimin il imamı olduğunun belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi.  

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Bolu’daki yapılanmasının çözülmesi için savcılık ve polis ekiplerinin gece gündüz çalışmaları devam ediyor. Terör örgütünün 2010 ile 2012 yılları arasında sözde il imamlığını yapan öğretmen Ahmet Şahin ile 2012-2014 yılları arasında il imamlığını yapan Fatih Koleji’nde öğretmenlik yapan Cuma Kartal yıllarca Bolu’daki yapılanmanın başında yer aldı.

Valililere talimat verdiler

Bu iki isim Bolu’daki FETÖ eğitim kurumlarının yıllarca başındaymış gibi görünse de dönemin bazı Bolu Valililerine talimatlar verdiği ve bazı işadamlarıyla bürokratların bu iki ismin himayesinde oldukları belirlendi. Bolu polisinin aylar önce baskın yaptığı ve geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen örgüte bağlı eğitim kurumlarının bağlı olduğu Polat Eğitim Kurumları A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan il imamları kayıplara karıştı.

Sözde il imamı tespit edilmeye çalışılıyor

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı 2014 yılında Bolu’dan ayrılan Cuma Kartal için yakalama kararı çıkarttığı ifade edildi. Polis, örgütün 2014 yılından sonra Bolu’da il imamı olarak kimin çalıştığını tespit etmeye çalışıyor. Öte yandan, savcılığın çalışmaları sonrasında örgütün kurum imamlarının tespit edildiği öğrenildi.  

3 yorum yapılmış
  • Vatanda
    17 Ağustos 2016 • 23:54
    İsmail bey olabilirmi bolu esnaflarindan
  • vatandas
    17 Ağustos 2016 • 12:59
    Emrullah sarı zaman gazetesi müdürü ona baksınlar o bilir kim oldugunu
  • Vatanda
    21 Ağustos 2016 • 11:11
    Emrullah Sarı da sırra kadem bastı.Onu bulabilirlerse belki onu da bulurlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.