VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÜNEŞER İFADESİNDE AK PARTİLİ OLDU

6 Ağustos 2016

..................

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askeri birliklerin sokağa çıkartılması talimatını veren ve Hakkari’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, “Bölücü terör örgütüyle 20 yıldır dağlarda mücadele ediyorum. Ben 2010 yılından itibaren AK Parti'ye oy veriyorum” dedi.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ifadesinin ikinci bölümünde, “14-15 Temmuz'da izine ayrılma planım vardı. Fakat bölgedeki Aktütün yolunda ve çevresinde bölücü terör örgütünün ciddi eylem yapacağı ve yol üzerinde büyük bir mayının olduğu duyumu üzerine 3. Piyade Tümen Komutanlığınca emrime 2 tabur verilerek bendeki 2 taburla birlikte 4 taburla buraya ivedi operasyon yapılması emri verildi. Bunun üzerine 11 Temmuz'da operasyona çıkıldı. Müteakiben 13 Temmuz'da dönüldü. Bundan önce de diğer operasyonlardan dolayı yaklaşık 7-8 gündür 10-12 saatlik uykum vardı. 13 Temmuz'da operasyon sahasından 3. Tümen Komutanlığına ordu komutanının veda toplantısı nedeniyle yoldan aldırıldım. Orada iznimin değiştiği tarih olan 21 Temmuz'u sıralı komutanlarım biliyorlardı. Uçak biletimi Van'dan Ankara'ya almıştım. Erdek askeriye kampında 10 günlük yerim ayrılmıştı. Benim darbe teşebbüsünden haberim olmadığının en basit delilidir."

“DARBEDEN HABERİM YOKTU”

İsmail Güneşer, ifadesinde darbe girişiminden haberinin olmadığını ileri sürerek, şunları anlattı:

“Darbe planını 34. Hudut Tugay Komutanlığında görevli Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur'un odasında öğrendim. Genelkurmay Başkanlığı’nın darbe ile ilgili yayınladığı emri veya yazıyı, haber merkezinden rütbesini ve adını bilmediğim görevli asker Tuğgeneral Salnur'a teslim etti. Salnur okudu, 'Komutanım bu sıkıyönetimle ilgili yazı' dedi. Salnur ayrıca benim Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı olarak görevlendirildiğimi gösterdi.”

“AK PARTİ’YE OY VERDİM”

“Bölücü terör örgütüyle 20 yıldır dağlarda mücadele ediyorum. Ben 2010 yılından itibaren AK Parti'ye oy veriyorum”

2 yorum yapılmış
  • benbenim
    6 Ağustos 2016 • 07:35
    Yaw he hee :)
  • AdemKOCABA
    6 Ağustos 2016 • 07:44
    Bu saatten sonra sen onları, torunlarına anlat diyeceğim ama asın gitsin böyle vatan hainlerini, baştan düşünecektin sen yıllardır bu işlerin içinde son, hiç mi beyin yok?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.