VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TUGAY KOMUTANI GÜNEŞER'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

6 Ağustos 2016

...................

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında askerlerin sokağa çıkmasını talimatını veren Bolu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in polise verdiği ifade ortaya çıktı. Güneşer, Bolu Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'yı aradığını vatandaşların sokaklardan çekilmesini istediği söyledi. Güneşer, "Emniyet Müdürü, bana 'Abi kesinlikle jandarma çıkmasın, buraya gelmesin, kan gövdeyi götürür, çatışmaya gireriz. Senden istirham ediyorum' dedi. Ben de 'Sakın böyle bir şey yaşamayın ben Türker'i arayıp emir veriyorum' dedim.” diye konuştu.

 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleşmesi durumunda Bolu ve Düzce’de kurulacak sıkı yönetim komutanlığının başında olacağı ortaya çıkan ve Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in ifadesi ortaya çıktı.

Bolu'dan geçici görevle geldiği Şemdinli'de FETÖ soruşturma kapsamında tutuklanan, 2008-2012 yıllarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başyaverliğini yapan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Güneşer, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığında verdiği ifadesinde, FETÖ/PDY ile bir bağlantısının bulunmadığını, devlet içinde paralel yapılanma olmasına müsaade etmeyeceği gibi katılmasının da mümkün olmadığını savundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN DİK DURUŞ

“O gece Bolu Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya'yı aradım. Emniyet Müdürü Kızılkaya, bana 'Abi kesinlikle jandarma çıkmasın, buraya gelmesin, kan gövdeyi götürür, çatışmaya gireriz. Senden istirham ediyorum' dedi. Ben de 'Sakın böyle bir şey yaşamayın ben Türker'i arayıp emir veriyorum' dedim. Hem Bolu İl Jandarma hem de İl Emniyet Müdürlüğüne kesinlikle askeri, polisi ve vatandaşı karşı karşıya getirmeyin diye talimat verdim.”

“BEYNİNİ ALIRIM”

İfadesinde kendisine sorulan "Bolu Emniyet Müdürü Kızılkaya'ya 'Sokakları sakinleştir, insanları evlerine gönder, ben sıkıyönetim komutanı olarak emrediyorum. Lojmanlara yaklaşanın beynini alırım.' talimatı verdiniz mi? sorusu üzerine Güneşer, şöyle konuştu:

"Bolu'da bulunan merkez komutanlığı ve lojmanın güvenliğinin, olağanüstü durumdan dolayı askeri dışarıya çıkarmaması ve aynı zamanda vatandaş veya başkalarının askeriyenin içerisine girip olay çıkarmaması amacıyla emniyet görevlilerince sağlandığını bana Albay Türker ve Emniyet Müdürü Kızılkaya söyledi. Ben de uygun gördüm. Değiştirmedim ve askeri dışarı çıkartmadım. Mustafa bana 7-8 bin kişinin meydanda toplandığını söyledi. Ben de sakın vatandaşın askeriyeye yaklaşmaması ve olay çıkarmamasını söyledim. Benim sorumlu bulunduğum askeri birliğe birisinin girmesi halinde 'Beynini alırım' şeklinde söyledim. Mustafa bana laubali bir şekilde '7-8 bin kişi yavaş yavaş dağıtıyorum' şeklinde söylemesi üzerine ben de kızgınlık ve emrimi uygulatmak amacıyla Mustafa'ya "Sıkıyönetim komutanıyım, müdahale et' dedim. Ben Bolu'da vali ve belediye başkanı ile emniyet müdürünün gözaltına alınması şeklinde İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz'a herhangi bir talimat vermedim."

DÜZCE İL JANDARMA KOMUTANINA, “BENİM EMİRLERİMİN GEREĞİNİ YAPIN" TELEFONU

Darbe planında sözde "Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı" olarak adı geçen Güneşer, darbe girişiminin yaşandığı gece Düzce İl Jandarma Komutanı'nı telefonla aradığını ifade ederek, "Ben plan gereği Düzce İl Jandarma Komutanlığının da bana bağlandığını görünce Düzce ile ilgili sadece İl Jandarma Komutanı'nı arayarak kendisine, 'Vatandaşla askeri karşı karşıya getirmeyin. Albay Türker, garnizona vekalet ediyor. Kendisi ile görüşün. Benim emirlerimin gereğini yapın' şeklinde talimat verdim”

1 yorum yapılmış
  • Ismail
    6 Ağustos 2016 • 03:26
    Nasilda kari gibi kivirmaya basladilar. Ustedikleri olsaydi ozaman nasil konusurdu acaba
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.