VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TUGAY KOMUTANLIĞINA DİSNEYLAND PROJESİ....

5 Ağustos 2016

.................

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, D-100 karayolunun üzerinde bulunan 2. Komando Tugayı'nın kurulu olduğu 3 milyon metre karelik arsayı almak için harekete geçti. Yılmaz, söz konusu alanda çocuklar için Disneyland, Türk Sineması için film platoları kurulacağını söyledi. Tugayın Dörtdivan Gerede arasında taşınması planlanıyor.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaklaşık 2 buçuk yıl önce almak için Genelkurmay ve Millî Savunma Bakanlığı’na girişimde bulunduğu ancak onay çıkaramadığı Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı’nın 3 milyon metrekarelik arazisini almak için yeniden harekete geçti.

“2. KOMONDA TUGAYINI ALACAĞIZ”

Yılmaz, arsayı almak için Genel Kurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığına müracaatta bulunduklarını belirterek, “Bu yer bizim için çok önemli. Tugayın il dışına çıkmasını ve orada konuşlanmasını istiyoruz. Arsaya da biz talibiz. Şu anda Genel Kurmay ve Milli Savurma Bakanlığı talebimize karşı çıkıyor. Buna karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise bize bir yazı göndererek, “Belediyelerin istediği askeri bölgeler var ise bunları bakanlığımıza bildirin gerekeni yapalım deniliyor” bizde bakanlığa 2. Komando Tugayı için bildirimde bulunacağız. Yani bir bakanlık istemiyor ama bir başka bakanlık istiyor” dedi.

“EN BÜYÜK HİZMETİMİZ OLACAK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerin en büyüğü olacağını söylediği Tugay’ın yerine ise Disneyland yapılacağını belirtti. Arsanın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu arazi bizim olunca o bölge çocuklarımız için en büyük eğlence merkezi haline gelecek. Yani Disneyland’ı Bolu’ya getireceğiz. Ayrıca, aynı bölge içerisine Türk Sinema Sektörüne en büyük katkıyı da biz yapacağız. Bölgeye çok sayıda film setleri ve platolar oluşturacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞLENCE MERKEZİ OLACAK”

 Başkan Yılmaz, 2. Komando Tugayının yerleşkesinin yaklaşık 3 milyon metrekare olduğunu ve bölgenin en büyük alanı olduğunu da belirterek, Tugay’ın Disneyland gibi olacağını vurguladı ve “O bölge öyle bir alan olacak ki herkesin dili kaçacak. Bölge çocuklarımızın eğlence merkezi olacak, 24 saat boyunca çocuklarımız burada eğlenecek, yine çocuklarımız için Aquaparklar yapılacak” diye konuştu.

7 yorum yapılmış
  • MahmutKarakas
    5 Ağustos 2016 • 10:28
    İyide her bir proje tuketime dayali. Neden uretime yonelmiyoruz. Bir arcelik daha, bir cimento fab. daha olsa fenami olur ??? Cocuklarin dusunulmeside guzelde, boyle buyuk bi alan heba edilmesi bence gereksiz. Daha kucuk alandada olabilir
  • handealkan
    5 Ağustos 2016 • 12:36
    Bolunun simgesi...gururu..bu vatan için şehitler vermiş koskoca komutanlığı yıkıp yerine Disneyland yapmakla gurur duyan zihniyetin vatan severliginden ve milli duygularından şüphe ederim..yazıklar olsun!!
  • Zehra
    5 Ağustos 2016 • 13:30
    Bu ne sacma istir? Tugayi gerede-dortdivan arasina tasima fikri de neyin nesi???? El insaf be! pire icin yaktiginiz yorganlara deger insallah!
  • ismailentrk
    5 Ağustos 2016 • 15:43
    Evet bencede tugayı şehire yakın istemiyoruz Başkanım sana güveniyorum Bolumuza gelir getirici güzel iş lerin yapılması iyi olacaktır
  • AdemKOCABA
    5 Ağustos 2016 • 17:01
    Handealkan rumuzlu yorumcu, şehir merkezinde askeriye ne fayda sağlayacak? Tanklar daha seri millete ulaşsın diye mi kalsın istiyorsunuz? Kaninizi bir kontrol ettiriniz!..
  • VATANSEVER
    6 Ağustos 2016 • 00:47
    Bolunun böyle güzel yerini cocuk ve sinema olarak harcaması hiç mantıklı değil.Bu alanda hava alanı mevcut var olan hava alanını bolunun ihtiyacı olan hava alanını açmak daha guzel olur.Hava Alanı yapın Disneyland ne boş şeyler millet parayla çocuklarını eğlendireceğine hizmet alması daha iyi olur.
  • Akrep
    6 Ağustos 2016 • 15:11
    Çok söze gerek yok baskan ufku açık insan Bolu için ne hayırlı ise o olsun ilk önce ayagimizdaki dikeni çıkaralım ondansonra bakar gerekeni yazarız erken ölmek yanlis
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.