VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O GECE NELER YAŞANDI...

23 Temmuz 2016

.......................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Valisi Aydın Baruş’un kaçırıldığı yönünde sosyal medyada çıkan dedikodular sonrasında vatandaşların valiliğin önünde toplandığı gecede yaşananları anlattı. Yılmaz, “O gece yanımdakilere, ‘Öleceksek bir kere ölürüz, kimseden korkumuz yok. Herkes dik dursun, halk yanımızda’ dedim” diye konuştu.        

 21 Temmuz gece saatlerinde Bolu Belediye Meydanı’nda demokrasi nöbetinde bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Valisi Aydın Baruş’un kaçırıldığı şeklinde çıkan sosyal medyada çıkan asılsız dedikodular kendisine ulaşınca, ilk önce Vali Aydın Baruş’u arayarak haberlerin yalan olduğunu öğrendi. Yılmaz yakınındakilere, “Bolu Valimizi hemen buraya getirelim” dedi. Ancak Yılmaz, daha sonra bütün vatandaşların Bolu Valiliği önünde gitmesini isteyerek makam aracıyla İzzet Baysal Caddesi’nden ters yönden giderek caddeyi çevreleyen dubaları da kırarak hızla Valilik binasına ulaştı.

TAM KADRO TOPLANDILAR

 Bolu Valiliği içinde birçok kişi panik içinde ne olduğunu anlamaya çalışırken, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP İl Başkanı Adem Evcil, Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, 2. Komando Tugay Komutanı Albay Cahit Tirindaz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Nuri Serkant Kara, Vali Varuş’un makam odasında toplantı yaptılar. Vatandaşlar, Bolu Valiliğinin önünde toplanmaya başlarken, 2. Komando Tugay Komutanı Albay Cahit Tirindaz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Nuri Serkant Kara, askeri birliklerinin normal durumda olduğunu dakika dakika toplantıya katılanlarla paylaştılar. Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya da, olası bir hareketlilik durumunda polis ekiplerinin önlemlerin alındığını söyledi. 

“KİMSE PANİKLEMESİN, ALLAH’IN DEDİĞİ OLUR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, dün gece Bolu Belediye Meydanı’nda demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara yaptığı konuşmada o gece yaşananları anlattı.  Yılmaz, “O gece Valimizi ilk önce Bolu Belediye Meydanı’na getirmek için düşünce içindeydik. Ancak daha sonra düşündüm ki, Sayın Valimiz kime güvenecekti. Valimiz orada yapayalnız, güveneceği tek insanlar bizdik. Valiliğe gittik, bir baktım bir asker geldi, kendisi İl Jandarma Alay Komutan vekiliymiş. Daha sonra bir asker daha geldi bir baktık 2. Komando Tugay Komutan vekiliymiş. O an tanıdım onları. Ortamda bir panik havası sezdim. Herkesin sakin olmasını isteyerek, ’Kimse paniklemesin. Allah’ın dediği olur. Öleceksek bir kere ölürüz, kimseden korkumuz yok. Herkes dik dursun, halk yanımızda’ dedim. Sonda kamyonun tepesine çıkarak birlik beraberlik içinde halkımızı rahatlatan açıklamayı yaptık” dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.