VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN YILMAZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYDE...

11 Temmuz 2016

..........................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, çocukluğunun geçtiği köyde düzenlenen bayrama katılarak geçmiş günlerdeki anılarını anlattı. Yılmaz, “Yokluk vardı o yıllarda. Köyün en yoksul ailesiydik.  Doğduğum ev şimdi yıkılmış” dedi.

Bolu’nun Seben ilçesine bağlı Değirmenkaya Köyü’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hacet Bayramı yoğun katılımla gerçekleşti. Bayrama Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alaaddin Yılmaz, doğup büyüdüğü köyde vatandaşlarla bol bol sohbet etme imkanı buldu. Anılarını anlatan Yılmaz, “Burası bizim topraklarımız. Buranın mayası ile yoğrulduk.  Geçim derdi nedeniyle pek çoğumuz başka yerlere gitmek zorunda kaldık.  Ben ilkokul 3. sınıfa kadar burada kaldım.  İlkokulu üçüncü sınıfa kadar burada okudum. Okul caminin altında bir odadaydı. 4 ve 5. sınıfı kadar Seben’e her gün gidip geldim. Seben’le bu köy arası 11 kilometreydi. Her gün 11 kilometrelik yolu yürüyerek gidip geliyordum” dedi.  

“Köyün en yoksul ailesiydik”

Yokluk içinde büyüdüğünü ve köyün en fakir ailesinin oğlu olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Bir keresinde kış ayında okula gidiyorum. Yol üzerinde dere taşmıştı. Dereyi geçmem gerekiyordu. Biraz geri geri çekilip üstünden koşarak atlamıştım. Ortaokulda Kadir abimiz vardı. Elimden tuttu ve Bolu’ya getirerek beni ortaokula kaydettirdi. O yılarda yokluk . Belki de köyün en yoksul ailesiydik.  Doğduğum ev şimdi yıkılmış. Her yıl ailemle köyümdeki Hacet Bayramı’na katılırım. Allah ömür verdikçe de katılmaya devam edeceğim. Bizim için buralar çok önemli. İrtibatı hiç kesmedik. Bayramlarla, düğünlerle bir araya gelip hal hatır soruyoruz. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk ” diye konuştu.

 Okunan mevlidin ardından geleneksel bayram pilavı dağıtılarak şükür duaları yapıldı.

  • BAŞKAN YILMAZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYDE...
  • BAŞKAN YILMAZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYDE...
  • BAŞKAN YILMAZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYDE...
  • BAŞKAN YILMAZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYDE...
  • BAŞKAN YILMAZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYDE...
  • BAŞKAN YILMAZ DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYDE...
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.