VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ BARUŞ'TAN ÖZCAN'A SERT SÖZLER

21 Haziran 2016

..........................

Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın kendisiyle ilgili sert sözlerine yanıt verdi. Baruş, “Eskilerin meşhur bir sözü vardır. Üslubu beyan ayniyle insandır derler. İnsanın değeri karakteri ve kişiliği konuşmasına ve konuşmasında kullandığı üsluba yansır. Onun değerini kullandığı sözlerde bulursunuz” dedi.

Basın mensuplarıyla iftar programında buluşan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın kendisine yönelik söylemlerini değerlendirdi. Aydın Baruş, Tanju Özcan’ın, ‘Vali adamsa Milli Eğitim Müdürü’nü derhal görevden alsın, ona üç gün süre veriyorum, o gereğini yapmazsa ben gereğini yapacağım’ söylemlerine ilişkin şunları söyledi;

“ONUN DEĞERİNİ KULLANDIĞI SÖZLERDE BULURSUNUZ”

“Eskilerin meşhur bir sözü vardır. Üslubu beyan ayniyle insandır derler. İnsanın değeri karakteri ve kişiliği konuşmasına ve konuşmasında kullandığı üsluba yansır. Onun değerini kullandığı sözlerde bulursunuz. Dolayısıyla benim aynı üslupla cevap vermem ne benim konumuma ne bulunduğum mevkie uygun düşmez. Ama birileri bu üslubu kullanmakta inat ediyorsa bunun hukuk kuralları var. Daha önce de bu yöne başvurduk. Daha önce de malumunuz olduğu üzere benim hakkımda yakışıksız ifadeler kullanmıştı bu Milletvekilimiz. Onun üzerine kendisi hakkında tazminat davası açtım ve Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulundum. Bu davalar devam ediyor. Umarım ki bundan sonra bu yakışıksız üslup devam etmez, çünkü birbirimizle tatsız hadiseler yaşamamız, tartışma içerisinde olmamız toplumumuza hiçbir fayda vermiyor.”

“TEMEL ÖLÇÜTÜMÜZ HADDİNİ BİLMEKTİR”

“Bir de tabi konuşurken insanın kullandığı üsluba çok dikkat etmesi gerekiyor. Buradaki temel ölçütümüz haddini bilmektir. Yine eskilerin bir sözü vardır, bilmek güzel bir şeydir, haddini bilmek daha da güzeldir. Bu sözlerden gerektiği anlamı herkesin çıkaracağını düşünüyorum. Bir de Hz. Mevlana’nın söylemiş olduğu güzel sözler aklıma geldi. Mevlana’ya sormuşlar çok okursun çok yazarsın ne bilirsin demişler o da kısaca haddimi bilirim demiş. Hayat haddini bilmektir. Herkes haddini bilirse bu toplumda huzur içerisinde yaşarız. Birbirimize karşı kırıcı olmayız.”

“ADAMLIĞIN ÖLÇÜTÜNÜ KOYMAK SANA DÜŞMEZ”

“Düşünüp kullanılan üsluba bakarsanız, yani ‘ vali adamsan bu milli eğitim müdürünü görevden alırsın’ Bir defa adamlığın ölçütünü koymak sana düşmez. Adam olmak ettiğin sözün nereye varacağını iyi bilmektir ve yarın hukuk önünde, toplum önünde hesabını veremeyeceğin sözler etmemektir. ‘Şu güne kadar görevden aldın, almadın ben senin hakkında gereğini yapacağım’ Biraz önce bir söz söyledim. Bilmek güzel şeydir, haddini bilmek daha da güzeldir. Bizim haberimiz mi yok sayın milletvekili ne zaman valileri tayin eden, valileri görevden alan bir mevkie ulaştın. Herke işine baksın. Herkes kanunun kendisine verdiği yetkileri kullansın. Bundan memnun olmayan olabilir, eleştirebilir. Bunu demokratik ortam içerisinde de dile getirebilir ve demokratik ortam dediğimiz de kanunlarla kurallarla belirlenmiş ortamdır.”

3 yorum yapılmış
  • AvniKARADENZ
    20 Haziran 2016 • 16:56
    Sayin valimiz ne kadar mütevazi....Rabbim yardımcısı olsun..
  • Ufuk
    20 Haziran 2016 • 21:35
    Ah Be Sayın Valim Şu Müdürü Koruduğunuz Kadar Ülkeye Hizmet Etseniz Bolu Bir Güzel Sever Sizi
  • yakupzdemir
    22 Haziran 2016 • 04:04
    ne demiş il milli eğitim müdürü...bırakın 10.yıl marşını 100. yıla geldik yeni marşlar yazalım demiş..haksızmı... bence haklı...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.