VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O İDDİALARLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

8 Haziran 2016

....................

Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nde bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiaları sonrasında Bolu Valisi Aydın Baruş’un Sağlık Bakanlığı’ndan istediği müfettişler Bolu’ya gelerek soruşturmaya başladı.

2014 yılında İhale Komisyonu Başkanlığı yapan ve daha sonra görevine son verilen H.Ç. isimli şahsın, ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ (HBSY) ihalesinin üçüncü olan firmaya, daha sonra, ihalesiz şekilde verilerek, haksız kazanç elde edildiği ve şu anda hastane yöneticisi olan bir kişinin, geçmişte bu firma ile bağlantısı olduğunu iddia eden mektubu, dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun önüne kadar gitti.

TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Geçtiğimiz ay patlak veren iddialar sonrasında iki tane mülkiye müfettişi görevlendirildi. Müfettişler geçtiğimiz hafta Bolu’ya gelerek soruşturmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen, biri başmüfettiş olmak üzere, iki teftiş kurulu müfettişi, yaklaşık 10 gündür soruşturmasına devam ediyor. Başmüfettiş Güngör Ayan ve diğer müfettişin, en az 15 gün daha konuyu araştırmak üzere, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinde kalacağı belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2014 yılının Ağustos ayında hastanelerin birleşmesinin sonrasında, Bolu Kamu Hastaneler Birliği tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBSY) hastane yönetimi kararı ile Kardelen Firması’na verildi. Firma hastanelere ‘Karmed’ adı altında bir sistem kurdu. Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Kontrol Teşkilatı Komisyon Başkanlığı görevine getirilen H.Ç. ve komisyon üyeleri, ihale sözleşmesi ile şartnamenin uymadığı tespit ederek firmaya ceza verilmesi yönünde hastane yönetimine yazı yazdılar. H.Ç., yazdığı mektupta, şartname gereği güvenlik duvarı hizmetinin, ihaleyi alan Kardelen firması tarafından verilmesi gerekirken, firmanın güvenlik duvarı konusunda anlamadığını belirterek, bu işlem başka bir firmaya verilerek para ödendiği iddia etti.

H. Ç.’nin iddialarına göre, 2014 yılının Aralık ayında mevcut şartnamenin revize edilerek, hastane demirbaşına kayıtlı 3 firma, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBSY) için ihaleye davet edildi. İhalede Kardelen firması üçüncü oldu.  Karmed firmasının kurduğu  sistemin, sistemin yüzde 83’ünün sağladığı ortaya çıkınca, diğer iki firmanın dosyaları incelemeden ihale iptal edildi. 2015 yılında Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBSY) tekrar ihaleye çıkılmasına karar verilirken, ihaleye Kardelen, Sisoft ve Dolunay firmaları ihale girdi. İhalede Kardelen firması 3. oldu. Daha sonra ihale yapılmamış gibi, 2015 yılının Ağustos ayında 30 milyon TL değerindeki ihale Kardelen firmasına ihalesiz şekilde 29 aylığına verildi.

H.Ç., ihbar mektubunda, Eylül 2014 ile Eylül 2015 tarihleri arasında Kardelen firmasına verilecek hak edişlere şerh koymasına rağmen ödeme yapıldığını iddia etti. bu süreçte hastane yöneticisi ile defalarca konuştuğunu belirten H.Ç.,, şartnameyi değiştirmesi gerektiğini, aksi takdirde komisyondan görevden alınmasını istedi. H.Ç. daha sonra hastane yönetimi tarafından görevinden alındı. H.Ç.,’nin iddiaları sonrasında, Bolu Valisi Aydın Baruş Sağlık Bakanlığından müfettiş istedi.

1 yorum yapılmış
  • Mahmutali
    8 Haziran 2016 • 17:52
    Evraklar didik didik edilmiyor bütün evraklar zaten ortada.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.