VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SAVAŞ ABAK'TAN RANT VURGUSU

28 Mayıs 2016

...................

Boluspor kongresinde konuşan mevcut başkan ve Başkan Adayı Savaş Abak, yönetiminin yaptığı çalışmalardan bahsetti. 880 günlük başkanlık döneminde çeşitli başarılara imza atıldığını söyleyen Abak, rant için değil hizmet için çalıştıklarını söyledi.

Savaş Abak’ın kongredeki konuşmasından satırbaşları şu şekilde; “51 yıllık mazisi olan Boluspor’un başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Yarım asır boyunca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Boluspor başkanlığının bir rant kapısı makam ve mevki yeri olmadığını buranın bir hizmet yeri olduğunu bilen ve 880 gündür bundan hareket ettiğimizi bilen insanlar olduğumuzu bildirmek isterim. 3 Ocak 2014 tarihi ile 28 Mayıs 2016 tarihleri arasında yönetim olarak neleri yaptık neleri yapamadık nasıl yönetim olduk ve hakkımızda karalama kampanyaları ile ilgili konuşacağım.

 “Çarıkçı borçlu kulübü almam dedi”

2013 – 2014 sezonunda kalabalık bir yönetimle sezona başlandı. Devamında çatlak sesler maddi sıkıntılar başladı. Akabinde çek senetler yazıldı peşinatlar ödenemedi. O dönem başkan olmamama rağmen kulübü düze çıkarmak için çalıştım. O dönem yeni bir yönetim oluşturmak için çeşitli arayışlara girildi. Çarıkçı borçlu kulüp almam deyip görevi reddetti. Bu toplantılardan biri Alaaddin Yılmaz’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda bu işe Necip Beyin layık olduğunu söyledim. Tecrübesi ile bizden iyi olduğunu söyledim. Ama Çarıkçı bu haliyle almayacağını söyledi. Sayın Necip Çarıkçı’nın katkıları ortadadır bunu inkar edemeyiz. Her başkan gelir sağlamak için uğraşmıştır. O dönem bizden başka kimse kulübü almadı. Ve arkadaşlarımla göreve talip oldum ve kongre sonucunda tek liste ile göreve geldik. O dönemin valisi de bizleri önemli bir yükten kurtardın diyerek teşekkür etmiştir. 3 Ocak 2014 günü borç yaklaşık 5 milyon olarak açıklandı. Sezon sonuna kadar borcun 7.3 milyon olacağı açıktı. Yönetime geldikten bir iki üç gün sonra tüm arkadaşlar 50’şer bin TL para verdik. Ben de iki milyon para verdim. Çek senetleri ödeyerek itibarımızı kurtardık. O dönem Antalya kampında futbolcuların primlerini ödedik. Buraya gelen herkes kendi imkanları çerçevesinde fedakarlık yapıyor.

 “Mali tabloların hepsini açıklayabiliriz”

Göreve geldiğimizde 19 maç bitmiş Boluspor’un 19 puanı vardı. O ara dönemde kadroya takviye yaparak takımın düşmesini önledik. O dönem 43 - 44 puanla sezonu kapadık kulüp ligde kaldı. Başka kulüplerin SSK vergi borçları var. Biz bu borcu yapılandırdık bu yapılandırma sonrası 450 bin TL ek yük geldi. Biz aylık 39 bin 800 tl ödüyoruz 350 bin TL de eski borçlardan ödüyoruz.  Mali tabloların hepsini açıklayabiliriz. Belediyeye olan borcu da açıklayabiliriz.

 

“Takım gol atıyor slogan, gol yiyor slogan…”

Bence spor kulüplerinde başarılar vardır. Bazıları bir kısmını yapar bazıları hiçbirini yapamaz. Bunlardan biri sayısal, biri tesisleşme, biri altyapıdır. Sayısal başarıyı ligde kalarak sağladık. O dönem bu büyük bir başarıydı. Biz taşın altına elimizi koyduk ve ligde kaldık. 2014 – 2015 yılı başladı. O sezon da 44 puanla bitti. Birlik beraberlik her zaman sağlansa başarının geleceği de aşikardır. Takım gol atıyor slogan, yeniyor slogan. 880 gündür bir gün hakem hatasıyla maç kazanmadım ama kaybettiklerimi maça gelenler biliyor.

“Zarar verdiysek öderiz”

Finansal başarıya gelirsek, kulübü teslim aldığımız tarihle bugün arasında 880 gün boyunca bir kuruş zarar verdiysek. Tamamını ödemeye razıyız. Bizim yaşımız genç paramız da var çok şükür.

 “Finansal anlamda kulübü sıkıntıya düşürmedim”

Ben benzinliği yapana kadar anam ağladı. Ankara’ya gittim geldim. O dönem taş koydular. Bize burayı alın istasyon yapın denmedi. Alaaddin Başkan projeyle gelin dedi gittik. İşi bitirdik, 2.3 milyon TL ile istasyonu verdik. Aylık da 10 bin TL kirası var. Bu yönetim 880 günde finansal mucize yarattı. 2013’te kimse almadı bu takımı. İlk dönem başarı sağlayamadım. Ama finansal anlamda kulübü sıkıntıya düşürmedim. Rant sağlamak için değil, hizmet etmek için geldim”

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.