VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZOR GÜNLERDE ANLAMLI PROJE...

26 Mayıs 2016

.........................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu’da toplam 14 şehidimiz var. 3 şehidimizin ailelerinin durumlarını biliyoruz. Diğer 11 şehidimizin ailelerinin durumlarıyla ilgili çalışma başlattık. Eğer bunların içerisinde de ev konusunda sıkıntısı olanlar varsa bunların tamamının da çözülmesi için bir çalışma başlattık” dedi.

Bolu Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın’ın haberine göre, terörle mücadelede şehit düşen toplam 14 Bolulu şehit ailesi için yeni bir çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Kıbrıscıklı Şehit Yıldırım Oflaz’ın ailesine Boluspor Başkanı Savaş Abak ve Yönetim Kurulu tarafında kent merkezinden ev alınarak hediye edilmiş, evin iç tefrişatının da kısa süre içerisinde hayırseverler tarafından tamamlanacağı belirtilmişti. Temmuz 2015 tarihinden bu yana terörle mücadele kapsamında bir biri ardına şehit düşen güvenlik güçlerinin aileleriyle ilgili kamuoyuna yansıya haberler, Bolu’yu da ayaklandırdı. Son 11 ay içerisinde beş yüzün üzerinde güvenlik personeli şehit olurken, 3 Bolulu şehidimizi toprağa verdik.

“SIKINTILARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ”

Kıbrıscıklı şehit Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz’ın ailesine ait bir evi bulunmaması üzerine, Boluspor Başkanı Savaş Abak ve  Yönetim Kurulu aileye bir daire hediye etti. Ancak bu uygulamanın bir başlangıç olduğu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Şu anda Kıbrıscıklı ailemize evini verdik. Ancak evin iç tefrişatı kaldı. Onu da yapacağız. Şehit aileleri bizim himayemizde olmak zorunda. Bizim devlet algımız bu. Şehitler bizim şehitlerimiz. Gideni geri getiremeyiz ama bıraktığı aileyi sahiplenmeliyiz. Valimiz ve il başkanımızla yaptığımız görüşmelerde son 3 şehidimizle ilgili problemimizi yok. Sıkıntıları çözeceğiz” dedi. 

DÖRTDİVANLI ŞEHİDİMİZİN AİLESİNE ANKARA’DA EV ALINACAK

Dörtdivanlı şehit Yaşar Doğançay’ın ailesinin ev sıkıntısının da önümüzdeki birkaç gün içerisinde çözüleceğini belirten Yılmaz, “Kıbrıscıklı şehidimizin ailesinin evi yoktu. Zaten devletimiz aile bireylerine iş veriyor. Kıbrıscıklı ailemiz için yapılan anahtar teslim töreninde ailemizin devletimizin kendilerine sahip çıkmasından duydukları mutluluğu görünce ne kadar önemli bir iş yaptığımızı görmüş olduk. Dörtdivan’daki şehidimizin ailesinin de sıkıntısı olması sebebiyle, Altındağ Belediyesi’nin de desteğiyle aileye Ankara’da bir ev alınacak. Göynük’te ki ailemizin şu an evle ilgili bir problemleri olmadığı için sıkıntı yok ama ilerde sıkıntı olursa gereğini onlara da yaparız” ifadelerini kullandı. 

“GEREKEN NEYSE YAPILACAK”

“Ülkemizin ve geleceğimiz için kanını vermiş şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak bizim görevimizdir. Devlet tüm sorumluluklarını yapıyor ama sadece devletin yapması yeterli değil! O il’in Valisi, belediye başkanı olarak biz kendi ilimizdekilerle ilgili bir çalışmayı başlattık. Bu konuda da eskiden olup da ulaşamadığımız veya sıkıntısı olan ailelerin sıkıntılarını çözmek için bir gayret yapıyoruz. Bu gün Aile Sosyal Politikalar İl Müdürümüzle de görüştük. Ailelerin bilgileri varmış. Ailelerin bilgileri bize iletilecek ve ihtiyaç varsa bizde gerekli çalışmalara başlayacağız.” 

1 yorum yapılmış
  • Fatmaengl
    26 Mayıs 2016 • 10:05
    Kaç yılından beri ölenleri şehit sayıyorsunuz. Ne 14 şehidi.yada size göre şehitler farklı mı.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.