VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ESKİ REKTÖR YARDIMCISINDAN ÇARPICI İDDİALAR

25 Mayıs 2016

.................

Bolu'da aralarında İstihbarat eski Şube Müdürü ile iki polisin usulsüz şekilde dinledikleri iddia edilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Akçahan Gepdiremen mahkemede telefonunun dinlenmesi sonucu elde edilen bilgilerin dönemin rektörüne verilerek istifaya zorlandığını söyledi. Gepdiremen'in özel hayatı ile ilgili dosya yapıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta usulsüz dinleme iddialarına ilişkin yapılan operasyonda İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat eski Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, komiser Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Üç kişi hakkında 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği', 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal', 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'İftira' suçlarından 27'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen mahkemeye Ufuktan Yiğit, Levent Şahin ve Bekir Mutlu katılmazken sanıklar adına avukat Sinan Barut yer aldı.

Usulsüz dinlendiği iddia edilen Prof.Dr. Akçahan Gepdiremen mahkemede ilk kez hakim karşısına çıkarak ifade verdi. Kendisine yöneltilen iftiraları kabul etmediğini belirten Gepdiremen, "Benim sol örgütlerle hiçbir alakam yoktur. Ufuktan Yiğit müdür bir gün ben Rektörlük'ten çıkarken bana elindeki dosyaları sallayarak 'Sana göstereceğim hoca' dedi. Bunu demesinden 3-4 gün sonra Rektör Bey beni yanına çağırdı ve odasındaki tadilattan dolayı benim odama gelerek elinde benim özel hayatımla ilgili dosyalar olduğunu söyleyerek benim istifa etmemi istedi. Ben de o zamanlarda eşimden boşanmıştım ve Rektör Bey'e, 'Benim özel hayatım kendimi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez' dedim. Rektör beyin ısrarları üzerine ve devlet çalışmalarının sekteye uğramaması için bende istifa ettim. Beni bu duruma getirenlerden şikayetçiyim" diye konuştu. Mahkeme heyeti duruşmayı sanık avukatının savunma için ek süre talebi üzerine ileri bir tarihe erteledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.