VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ORGANLARI 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ

20 Mayıs 2016

.................................

Bolu'da, beyin kanaması geçirerek kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen işçi emeklisi 72 yaşındaki Durmuş Cıbıroğlu'nun iki böbreği ve karaciğeri, Ankara'da 3 hastaya nakledildi.

Emekli olunca geçen yıl 68 yaşındaki Gülnur Cıbıroğlu ile dünya evine girerek ikinci evliliğini yapan Durmuş Cıbıroğlu, geçen 5 Mayıs'ta beyin kanaması geçirdi. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde tedavi altına alınan Cıbıroğlu'nun 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Durmuş Cıbıroğlu'nun eşi Gülnur Cıbıroğlu, oğlu Erol Cıbıroğlu ve kardeşi Sevim Özdemir, hayattayken organlarını bağışlayacağını söyleyen Durmuş Cıbıroğlu'nun talebini hastane yetkililerine iletti.

ORGANLAR 3 HASTAYA NAKLEDİLDİ

Köroğlu Ünitesi Anestezi Yoğun Bakımı Servisi'nde görev yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Esra Uyar ile Organ Nakil Koordinatörü Yardımcısı Ayşe Yunus Kazanç'ın da aralarında bulunduğu ekibin yaptığı incelemenin ardından Ankara'da organ bekleyen üç hasta belirlendi. Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen uzman ekiple birlikte yapılan ameliyatla Cıbıroğlu'nun iki böbreği ile karaciğeri alındı. Ameliyatın ardından özel kutulara konulan organlar Ankara'ya götürüldü. Organlar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Özel Güven Hastanesi'nde yatan 3 hastaya nakledildi.

'ÇÜRÜYECEĞİNE HAYAT VERSİN'

Babasının sağlığında organ bağışına sıcak baktığını belirten Erol Cıbıroğlu, "Bu yaklaşımını bildiğim için de organ bağışına onay verdim. Sağlıklı tüm organlarının alınabileceği yönünde görüşümü sağlık görevlilerine açıkladım. Organ nakline ihtiyaç duyan insanlar var. İnşallah babamın organlarıyla başka insanlar sağlıklı bir şekilde yaşarlar" dedi.

Yaşlı adamın kardeşi Sevim Özdemir de, "Eşi, oğlu ve ben organ bağışı için onay verdik ve bağışlandı. Umarım ağabeyimin organlarını uzun yıllar sağlıklı şekilde kullanırlar. Mezarda çürüyeceğine insanlara hayat vermesi bizleri sevindirdi" diye konuştu.

Kaynak - Köroğlu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.