VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZEYNEP İÇİN ÇOK GÜZEL HABER...

6 Mayıs 2016

......................

Doğuştan kemik iliği hastası olan 4 yaşındaki Zeynep Gülcan’a uygun ilik bulunması için 10 bin kişi kan bağışı yaptı ancak uygun kök hücre bulunamadı. Doktorlar Zeynep’in bir kardeşinin olması durumunda kardeşinin kök hücresinin uygun geleceğini aileye söylediler. Zeynep’in annesi Nurhan Gülcan 7 aylık hamile ve Temmuz ayında ikinci çocuğunu Dünya’ya getirecek.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Kliniği’nde tedavi gören 4 yaşındaki Zeynep Gülcan’ın sağlık durumu ciddiyetini korurken, doktorlar Zeynep için uygun ilik bulunamayınca tek çarenin kardeşinin dünyaya gelmesi ve kardeşinin kök hücresinin Zeynep’e nakledilmesi olduğunu anne ve babaya söylediler.

YÜZDE YÜZE YAKIN BAŞARI

Anne Nurhan Gülcan 7 aylık hamile ve Temmuz ayında ikinci çocuğunu dünyaya getirecek. AİBÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Kliniği Bölüm Başkanı Doç Dr. Fatih Demircioğlu, “Zeynep doğuştan hemofagositik sendrom dediğimiz bir hastalıkla dünyaya geldi. Milyonda bir görülen bu hastalığın bilinen ve en başarılı tedavi şekli kök hücre nakli. Bağış yöntemiyle herhangi bir insana uygun kök hücre bulunması ihtimali milyonda bir ihtimal olduğu için şimdiye kadar yapılan donör bağışlarından sonuç alınamamıştı. Bizde aile ile konuşarak laboratuvar ortamında uygun ve sağlıklı bir kök hücre donörü olması için kontrollü bir hamilelik yaşanması ve doğacak kardeşinden Zeynep’e kök hücre nakli yapılması için kolları sıvadık. Çalışmalarımız sona yaklaştı. Zeynep’in kardeşi Temmuz ayı içerisinde dünyaya gelecek. Bu tedavi yöntemi % 100’e yakın başarı sağlanan bir yöntem. İnşallah sorunsuz ilerleyen tedavimiz sonuçlanınca Zeynep sağlığına kavuşmuş olacak. Bu tedavi için bölümümüz dört yıldır çalışıyor. İstediğimiz gibi sonuçlanır ve küçük Zeynep sağlığına kavuşursa dünyalar bizim olacak” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.