VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AK PARTİ'DE KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

5 Mayıs 2016

...........................

AK Parti, genel başkanın seçileceği olağanüstü kongresi 22 Mayıs'ta yapılacak. Ahmet Davutoğlu, kongrede aday olmayacağını ifade ederek önemli açıklamalar yaptı. 

AK Parti MYK'da görüşülen olağanüstü kongrenin tarihi 22 Mayıs Pazar olarak belirlendi. Kongrede AK Parti'nin yeni genel başkanı seçilecek. Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı kongrede genel başkanlık için öne çıkan isimler arasında Binali Yıldırım, Berat Albayrak, Bekir Bozdağ gibi isimler var..

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan ile Davutoğlu görüşmesinin ardından olağanüstü kongre kararı alınmış, bu karar MYK'da görüşülmüştü.

Başbakan Davutoğlu MYK sonrası kameralar karşısına geçti, açıklamalarda bulundu.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMALARI

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak saygı ve muhabbetle sizleri selamlıyorum. En köklü değişikliklerin yaşandığı bir süreçteyiz. 25 yıllı kbu değişim tarihinde akademisyen olarak, Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak aziz milletimizin emrinde oldum.

Bildiğiniz gibi 2014 tarihinde partimizin kongresinde liderimiz Erdoğan'ın elinden emaneti devraldım. Orada yaptığım konuşmada vurguladığım temel hususları kendime şiar edindim.

Bugün geriye baktığımda bu hususlardan ayrılmadığımı, canla başla çalıştığımı ve milletin buna şahit olduğunu düşünüyorum. 20 aylık süreç 3 döneme ayrılabilir. Birinci dönemin en önemli ayrıntısı, kurucu karizmatik bir liderin ardından AK Parti'nin geleceğe hazırlanmasıydı. Geçmiş gösterdi ki karizmatik liderlerin ardından gelenlerin akıbeti kötü olmuştur. Turgut Özal sonrası ANAP buna örnektir.

Benim AK Parti genel başkanlığım döneminde tek bir istifa yaşanmamış. Tek bir kardeş ihtilafı görülmemiş. Partimizin omurgasından da yapısından da bir şey kaybedilmemiştir. Sonra partimizi seçime götürdük. Paralel yapı faaliyetleri, Suriye'de ortaya çıkan görüşmeler, suhuletle ülkeyi seçime götürmenin yanında hamd olsun 62. hükümetimiz ülkeyi seçime götürdü.

Sonra bir meydan okuma da Kobani olayları döneminde yaşandı. Bu dönemde ülkemizdeki yatırımların devam ettirilmesi de önemli bir görevdi. Osman Gazi köprüsü geçtiğimiz günlerde açıldı. Dönemimizde hiçbir yatırımda aksama olmadı. 25 öncelikli dönüşüm programıyla da ekonomimizin çerçevesi çizilmiştir.

BAŞIMIZ ÖNE EĞİLMEDİ

Bugün AK Parti'nin yeniden bismillah diyebileceği bir gündür. 7 Haziran'la birlikte iç muhasebemizi yaptık. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem en kritik dönemdi. Çok şükür bu dönemde başlarımızın öne eğilmesini gerektirecek hiçbir şey yaşanmadı. Hamd olsun huzurunuzdayım. Kriz bekleyenler, hükümetsizlik bekleyenler yanıldı. Hiçbir kararı alırken beklemedik. Bir dakika bile düşünmeden en radikal, en zor kararları aldık.

23 Temmuz günü yaptığım güvenlik zirvesinde bütün güvenlik birimlerine şu talimatı verdik. Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün vadileri, bütün şehirleri terörden temizleninceye kadar mücadele devam edecektir.

3 AYDA BÜTÜN VAATLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Hesap verme makamıda olan bir vatandaş olarak 3 ayda bütün vaatlerimizi yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Demokrasi tarihinde az görülmüş bir husustur.

GÜÇLÜ AK PARTİ İKTİDARLARI DEVAM EDECEK

Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir. Yatırımcılara bu güven ortamının devam edeceği konusunda güvence veriyorum.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.