VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAHKEME REKOR CEZA VERDİ

3 Mayıs 2016

..........................

Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan Vakıfbank şubesinden zimmetine 1 milyon TL para geçirdiği iddiasıyla  yargılanan 41 yaşındaki Sedat Ç.’ye, mahkeme 12 yıl 6 ay hapis cezası ve 2 milyon 537 bin 500 TL adli para cezası verdi.

Olay Sedat Ç.’nin 2011 yılında aylık ödemelerinin çok fazla olduğu gerekçesiyle, hesapların kontrolü kendisinde olan müşterilerin hesaplarından ihtiyacı kadar para çekmesiyle başladı. Sedat Ç., çektiği paraların müşteriler tarafından fark edilmemesi için 15-20 günlük dönemler içerisinde bankanın ana kasa hesabından para çekerek müşterilerin hesabına aktarmaya başladı. Sanık bankanın ana kasa hesabında açıklar oluşması nedeniyle, denetleme dönemlerinde müşterilerin mevduat hesaplarından ana kasa hesabına para aktardığını, denetleme dönemi bittiğinde ise yine aynı şekilde paraları çektiği hesaplara geri aktardı. Olay bu şekilde 2014 yılı Haziran ayına kadar devam etti.

MÜŞTERİ ORTAYA ÇIKARDI

Zimmet olayı banka eski müdürlerinden Veli Fatih K.’nın geçirmiş olduğu bir soruşturma sırasında ortaya çıktı. Sedat Ç.’nin ilgilendiği müşterilerinden biri olan Nermin T., hesabının eksik olması nedeniyle bankayı aradı. Sedat Ç. ile görüşmek istedi fakat telefonu soruşturma yapan müfettişlerden biri açması nedeniyle durumu müfettişe anlattı. Kendisinden açıklama istenen Sedat Ç., bütün bildiklerini ve yaptığı zimmet olaylarının hepsini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

SÜLALESİNİ İHYA ETMİŞ

Sedat Ç. 2011 ve 2014 yılları arasında zimmetine geçirdiği yaklaşık 1 milyon TL’nin 560 bin TL’si ile babasına 1 adet mercedes marka otobüs, yine babası ve yeğenine 100 bin TL’lik binek araç, 100 TL’lik kısmı ile babasına bir adet dükkan ve 20 bin TL ile de kredi çekerek yine babasına Wolksvagen Jetta marka otomobil aldığını itiraf etti. Sedat Ç., ayrıca zimmetine geçirdiği paralarla yeğeninin düğününü yaptığını ve ev eşyalarını aldığını belirtti. Yine paranın bir kısmı ile babası ve kardeşlerinin ikamet ettiği evin mantolamasını ve bakımını yaptırdığını, ayrıca 180 bin TL’lik kısmı ile de babasının kredi takip borçlarını ödediğini, geriye kalan paranın nereye gittiğini bilmediğini ifade etti.

“BABAMIM MALLARINI SATARAK ÖDERİM”

Banka müşterilerine herhangi bir borcunun kalmadığını belirten Sedat Ç., zimmetine geçirmiş olduğu paraları da babasına ait mal varlılarını satarak ödemeyi düşündüğünü söyledi. “Nitelikli zimmet” suçundan yargılanan, yapılan inceleme ve soruşturmalar sonunda suçu sabit görülen sanık, 12 yıl 6 ay hapis cezası ve 2 milyon 537 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.