VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'DAN ZÜBEYDE HANIM TEPKİSİ

21 Nisan 2016

.................

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak Bolu’da eğitim veren Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin isminden Zübeyde Hanım’ın silinmek istendiğini söyledi.

Yeni yapılacak okulda sadece TOBB Kız Meslek Lisesi isminin yer alacağını, Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın isminin ise silineceğini söyleyen Tanju Özcan, mecliste yaptığı konuşmada “Okulumuz Zübeyde Hanım’ın ismini taşıyan tek okul olmasına rağmen, bana göre sırf Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adının silinmesi anlamını taşıyan bir uygulama yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“Bolu’nun köklü okullarından bir tanesi, ülkemizin ve cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adını taşıyor, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi. TOBB tarafından Bolu’ya yeni bir okul binası yaptırıldı. Kız Meslek Lisesi buraya taşınacak. Ancak, burada Boluluları, velileri, öğretmenleri, öğrencileri çok üzen durum. Okulumuz Zübeyde Hanım’ın ismini taşıyan tek okul olmasına rağmen, bana göre sırf Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adının silinmesi anlamını taşıyan bir uygulama yapılıyor. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nin, Zübeyde Hanım olan ismi kaldırılıyor." 

"Sadece TOBB Kız Meslek Lisesi olarak bundan sonra değerlendirilecek. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Aracılığınızla duyurmak istiyoruz. Ayrıca yeni binanın da kız meslek lisesinin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak olduğunu sizin aracılığınızla hükümet yetkilileri ile paylaşmak istiyoruz. Bu konuda Bolu Valisi’nin de ivedi bir şekilde uyarılmasını talep ediyoruz.”

4 yorum yapılmış
  • Dede
    20 Nisan 2016 • 18:04
    Bir kerede boş işlerle uğraşma be gardaş. Harbi boş adamlarsınız siz.yeni okulla eski okulun ne alakası var eski okulun adını yeni okula vermek zorunda larmı?çok istiyorsan sende yaptır bir okul istediği ni koy isim olarak.ama doğru siz birşey yapamazsınız. Sadece konuşursunuz
  • Ayearslan
    20 Nisan 2016 • 22:07
    Tanju bey sen olmasan ne yapariz
  • Nallhanl
    21 Nisan 2016 • 03:22
    Öyle Boş İşlerle Hiç Bir Şey Olmaz. Sonraki Seçimde Sende Düşersin Canım Tanju Bey
  • yldrm
    21 Nisan 2016 • 14:24
    neden boş işlermiş bizlerin sesini duyurmaya çalışıyor ayrıca son derece haklı olarak değerlerimize sahip çıkıp sahip çıkılması gerektiğini söylüyor ama bir gerçek var oda biz boluluların yüzde doksanı hala kış uykusunda uyuyor ancak canları yandığı zaman nerde bu devlet diyor değerlerinize sahip çıkanlara değil vatanınızı tek tek satanlara konuşun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.