VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN CENAZE ARACI AÇIKLAMASI

17 Nisan 2016

..............................

Bolu’da hücre evinde öldürülen teröristin Bolu’dan Kayseri’ye Çankaya Belediyesi cenaze aracıyla götürüldüğü haberleri sonrasında, Çankaya Belediyesi Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, cenazenin Bolu’dan değil Ankara’dan Kayseri’ye götürüldüğü ve cenazenin adli olay altında taşındığına vurgu yapıldı.

Bolu’nun Paşaköy Mahallesinde öldürülen 2 PKK’lı teröristten Serdar Kayaardı’nın cenazesinin Çankaya Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Kayseri’ye götürüldüğü haberleri üzerine açıklama yapıldı.

Çankaya Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden belgeleriyle birlikte yapılan yazılı açıklamada, Çankaya Belediyesi olarak kamu kurum ve kuruluşlarından alınan belgelerle 'adli olay' adı altında cenazenin taşındığı, cenazenin bir teröriste ait olduğu daha sonra yerel medyadan öğrenildiği ifade edilerek, bu konudaki belgeler kamuoyu ile paylaşıldı.

Söz konusu haberlere konu olan duruma ilişkin 'Gerçekleri açıklıyoruz' başlığı altında şu bilgiler aktarıldı:

“1- Bolu ilinde güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen terörist, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 07 Nisan 2016 tarih ve 2016/3081 sayılı yazısı ile Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'na otopsisi yapılmak üzere gönderilmiştir. Yani haberlerde ima edildiği gibi belediyemizin hiçbir aracı Bolu’ya gidip terörist cenazesi almamıştır.

2- Ankara Adli Tıp Kurumu 07 Nisan 2016 saat 01.00’da yaptığı otopsi sonucunda hazırladığı raporda, ölümün yaralama şeklinde meydana geldiği ve adli olay olduğu yazılmış ve bir terör olayından ya da teröristin ölümünden söz edilmemiştir.

3- Teröristin yakını olan şahıs Keçiören Belediyesi’ne cenazenin Kayseri’ye nakledilmesi için başvuruda bulunmuş ve Keçiören Belediyesi 12 Nisan 2016 tarih ve 1343 sayılı yol izin belgesi hazırlamıştır. Belediyenin hazırladığı belgede de ölüm sebebi adli olay olarak belirtilmiştir. Ancak göreve çıkacak cenaze aracı olmadığı söylenerek, cenaze sahipleri belediyemize yönlendirilmiştir.

4- Bütün bu belgelerle bize gelen terörist şahsın yakını, olaya ve ölüme ilişkin hiçbir açıklamada bulunmadan Adli Tıp Kurumu raporu ve Keçiören Belediyesi'nce hazırlanmış yol izin belgesi ile belediyemize başvurmuştur. Belgeleri inceleyen belediyemiz yetkilileri resmi raporlarda yazıldığı gibi olayın adli bir vaka olduğuna dayanarak cenazeyi Kayseri’ye nakletmişlerdir."

Bütün bu gerçekler ışığında Çankaya Belediyesi olarak kamu kurum ve kuruluşlarından alınan belgelerle cenazenin taşındığı, cenazenin bir teröriste ait olduğu daha sonra yerel medyadan öğrenildiğine dikkat çekilerek, olaya ilişkin bütün belgeleri sundu.

'ŞEHİTLERİMİZİN ADLARINI YAŞATMAYI DA BİR GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ'

Yazılı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Çankaya Belediyesi'ni karalamaya çalışanlar unutmamalıdır ki belediyemiz şehit asker ve polislerimiz ile terör saldırılarında yitirdiğimiz vatandaşlarımızın cenazeleri ile yakınlarının da olduğu binlerce insanımıza cenaze araçları ve otobüslerle hizmet vermesinden dolayı Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı gibi kurumlardan resmi takdir ve teşekkürler almıştır.

Çankaya Belediyesi olarak şehitlerimizin adlarını yaşatmayı da bir görev olarak görüyoruz. Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adını Mutlukent’te bir parkımıza, iki hafta önce Güneydoğu’da şehit olan polis memuru Salih Taç’ın adını da Birlik Mahallesi’nde bir parkımıza verdik. Belediyemizin vatan sevgisi, şehitlerine saygısı, terörü her zaman lanetleyen duruşu her türlü tartışmanın ötesindedir. Belediyemiz hakkında yapılan gerçek dışı haberlere ilişkin olarak da yargıya başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.