VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

OPERASYONDAN ÇOK ÇARPICI DETAYLAR

13 Nisan 2016

Bolu’nun Paşaköy Mahallesi Paşakent Sitesi D Blok’ta terör örgütü PKK’nın hücre evine yapılan baskında 2 teröristin öldürülmesi ve ardından gözaltına alınan 7 kişiden 4’ünün tutuklanmasının ardından www.ozgurbolu.com muhabirleri operasyonla ilgili çarpıcı detaylara ulaştı.

ÖZEL HABER

Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin eve baskın düzenlediği operasyonda 2 teröristin öldürülmesinin ardından, operasyonla ilgili farklı detaylara ulaştık. Evde bulunan 2 teröristin 3 aydır telefonlarının dinlendiği ve takipte oldukları ifade edilirken, operasyon sonrasında evden 2 canlı bomba yeleğinin çıktığı iddia edildi. Teröristlerin Bolu’da eylem yapmayacağı ancak operasyonun yapıldığı günün İstanbul’a gitmek için otobüs bileti aldıkları ifade edildi.

HEDEF İSTANBUL MU?

Terörle mücadele ve istihbarat birimlerinin takibi sonrasında İstanbul’a gidecekleri tespit edilen teröristler için düğmeye basıldı. Ankara’da gelen PÖH timleri tarafından yapılan operasyonda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Polis evde bulunan bombaların ve patlayıcıların İstanbul’da olası terör saldırısında mı kullanılacağı üzerinde çalışmasını ve teröristlerin bağlantısı olan kişiler olup olmadığı yönünde araştırmalarını sürdürüyor.

EVDEN 2 CANLI BOMBA YELEĞİ ÇIKTI

Operasyon sonrasında evde 2 canlı bomba yeleğinin çıktığı ifade edildi. Ertesi gün İstanbul’a gidecek olan teröristlerin eylem hazırlığı içinde olduğu iddia edildi. Evde yaşayan ve daha sonra tutuklanan 4 AİBÜ öğrencisinin halı sahada oldukları sırada yapılan operasyonda evde bulunan teröristlerden bir tanesinin evin içinden çatıya tırmandığı ortaya çıktı.

ÇEKYATI ÖNÜNE SİPER ETMİŞ

PÖH timlerinin eve baskın yaptığı sırada evde bulunan diğer terörist çekyatı önüne siper ederek silahıyla polislere ateş etmeye başladı. Polis özel harekat timlerinin evin içine bomba atarak girdiği ve uzun süre çatışmanın devam ettiği belirtildi. Evde bulunan teröristin ölü olarak ele geçirilmesinin ardından özel harekat ekipleri diğer teröristi bulmak için harekete geçti. Polis ekipleri evde bir kişinin olduğunu söylemesi üzerine, istihbarat birimleri evde 2 kişinin olduğundan emin olduklarını ifade etmelerinin ardından diğer terörist aranmaya başlandı.

HAVADAN GÖRÜNTÜ ALINARAK TESPİT EDİLDİ

Apartmanın tamamını arayan özel harekat polisleri apartmandan çıkma ihtimali olmayan diğer terörist için geniş çaplı arama yaptı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte drone denilen havadan görüntü alabilen helikopter kamera ile çatıdan görüntü alındı. Diğer teröristin çatıda olduğunun tespit edilmesiyle çatıya çıkan ve Kürtçe bilen bir polis, teröriste teslim olması çağrısında bulundu. Terörist, teslim olmayınca 4 el ateş edildi. PKK’lı terörist, 5. kattan atlayarak aşağıda bulunan polislerin arasına düşerek öldü.

Operasyon sonrasında evden terör örgütü üyelerinin kaldığı yerde yapılan aramada, 2 kalaşnikof uzun namlulu silah, 2 tabanca, 2 el bombası, 2 kilogram civarında A4 tipi patlayıcı, 3 kilogram civarında C4 tipi patlayıcı ele geçirilmişti.

Operasyon sonrasında evde yaşayan 4 AİBÜ öğrencisi gözaltına alınarak tutuklanmış 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

1 yorum yapılmış
  • Hamiyet
    13 Nisan 2016 • 13:21
    Gebertin gitsin acimayin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.