VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ'NDEN TARİHİ KARAR

12 Nisan 2016

Bolu Belediye Meclisi tarihi bir karara imza attı. Yaylalardaki betonlaşmanın önüne geçilemeyince yaylaların belediye mücavir alanı içine alınmasına karar verildi. Bolu Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da olumlu görüşleri sonrası 14 mahalle ve köyün yaylalarının yer aldığı bölgeleri belediye mücavir alanına dahil ediliyor. Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan kararın, prosedürlerin tamamlanmasının ardından uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Bolu Takip Gazetesi’nden Hakan Aydın’ın haberine göre, Bolu’nun kanayan yaralarından biri olan yaylaların betonlaşmasına kalıcı bir çözüm üretilemeyince, Bolu Belediyesi devreye girdi. Mahkeme kararıyla yıkımı gerçekleştirilmesi gereken evlerin yetki tartışması nedeniyle yapılamaması üzerine, birçok köy ve mahallenin yaylası Belediye Mücavir alanı içerisine alınıyor.

14 MAHALLE VE KÖY

Bolu Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı ve Bolu Belediyesi’nin yapmış olduğu görüşmeler sonrası, betonlaşmanın önüne geçilemediği yaylalarda devreye Bolu Belediyesi sokulacak. Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı ikinci oturumunda İmar Komisyonu Çakmaklar, Salıbeyler, Dodurga, Sarıcalar, Pirahmetler, Alpağut, Karabeyler, Demirciler Yaylaları, At Yaylası mevkisinde bulunan Kürkçüler, Ağaçcılar, Kılıçarslan, Sandallar, Paşaköy ve Civril yaylalarının ve yakın çevresinin bulunduğu alanların Belediye Mücavir alanı içerisine dahil edilmesi için teklif verdi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ KABUL ETMEDİ

İmar Komisyonundan gelen teklife AK Partili Belediye Meclis üyeleriyle, MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Üsküp olumlu oy kullanırken, CHP Belediye Meclis üyeleri red oy kullandılar.

Valilik, Tarım ve Cumhuriyet Savcılığı bu aldığımız kararı betonlaşmanın önüne geçmek için uygun buldu. 

1 yorum yapılmış
  • hasan
    12 Nisan 2016 • 15:20
    Super 1 karar sonuna kadar destekliyorum gec kalinmis bir karar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.