VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE OPERASYONUN BÜTÜN DETAYLARI...

8 Nisan 2016

Özgür Bolu - ÖZEL HABER Bolu’da PKK’lı teröristlerin hücre evine düzenlenen operasyonun bütün detaylarına www.ozgurbolu.com ulaştı. 2 teröristin öldürüldüğü kusursuz denilebilecek operasyon aylar süren takibin sonunda en ince ayrıntısına kadar planlandı. İşte nefesleri kesen o gece ve aylarca süren takibin detayları…

Bolu’da Paşaköy Mahallesi Berberler Sokak’ta bulunan Paşakent Sitesi D Blok’ta yapılanan terör örgütü yandaşlarını takibe alan Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler aylar süren çalışmada operasyon yapılan evde yaşayan üniversite öğrencileri Gıyasettin Ö. ve Mazlum E. ve eve girenleri takibe aldı. 6 ay önce evi kiralayan Gıyasettin Ö. ve Mazlum E., Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) eğitim görüyor. Üniversitede terör örgütü propagandasının yapıldığı her eylemde ön sıralarda yer aldılar. Polisin aylar süren takibi sonrasında 2 hafta önce eve şüpheli iki kişinin sürekli girip çıktığı tespit edildi. Eve giren şahısların AİBÜ’de eğitim görmedikleri ve Bolu’ya yabancı kişiler olduğu öğrenilirken, polis evi sıkı takibe aldı.

CANLI BOMBA RİSKİ

Şahısların eve taşıdıkları çanta ve malzemelerden hücre evi olması ihtimali değerlendiren polis ekipleri, şüpheli şahıslar hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı. İki kişinin canlı bomba olma riskini değerlendiren polis ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden operasyon için Polis Özel Harekat (PÖH) ekibi istenildi.

APARTMANDAN GİZLİ TAHLİYE

Operasyonun olduğu gün kente gelerek büyük bir gizlilik içersinde Paşaköy Mahallesi ve evin çevresinde araştırma yapıldı. Gece saat 23:30’da sıralarında Paşaköy Mahallesi’nde büyük bir titizlik içersinde güvenlik önlemleri alındı. Operasyona dakikalar kala D-100 karayolu Üniversite Kavşağı’nda Sanayi Kavşağı’nda kadar araç trafiğine kapatıldı. Paşakent Sitesi D Blok’ta oturan vatandaşlar terörle mücadele ekipleri tarafından büyük bir gizlilik içersinde evlerinde tahliye edildi. Vatandaşlar geç saatlerde evlerinin kapılarını çalan polis ekipleri görünce hem şaşkınlık hem de korku yaşadılar. Bina güvenliğinin alınmasının ardından saat 00:10’da PÖH timi apartmana girdi.

ÇATIYA KAÇSA DA KURTULAMADI

Operasyonun başlamasıyla evde bulunan iki teröristten biri polisleri son anda fark ederek çatıya kaçarak saklandı. PÖH timleri eve operasyon düzenledi. Evde bulunan terörist polislere ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından canlı bomba olduğu öğrenilen terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda bir özel harekat polisi bacağından hafif şekilde yaralandı. Evde kiracı olarak yaşayan Gıyasettin Ö. ve Mazlum E. operasyon sonrasında kent merkezinde gözaltına alındı. İki üniversite öğrencisi için ek gözaltı süresi alınırken, sorguları devam ediyor.

5. KATTAN ATLADI

Evde bulunmayan diğer teröristin apartmandan çıkmadığının tespit edilmesi üzerine tüm bina didik didik arandı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte apartmandan çıkmasına imkan olmayan teröristin aranması için özel harekat polisleri saat 05:00’da binanın çatısına çıktı. Çatıda 5 saat saklanan ve karşısında polisi gören terörist, polisin, ‘Atlama’ diye bağırmasına rağmen 5. kattan kendini boşluğa bırakarak öldü. Teröristlerin sahte kimlik kullandığı ve gerçek kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Teröristlerin eğitimli olduğu ve polise canlı yakalanmamak için eğitim aldıkları belirtildi.  

EMNİYET MÜDÜRÜ OPERASYONU YÖNETTİ

Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ekiplerin başından operasyon tamamlanana kadar ayrılmadı. Kızılkaya, operasyonun tüm detaylarını Bolu Valisi Aydın Baruş’a dakika dakika aktardı.

BOMBAYI AKTİF HALE GETİRMEK İSTEDİ

Çok sayıda polis ekibinin teröristlerin evde bulunan bombaları aktif hale getirerek patlatamadan operasyonu tamamlaşmış olmaları takdir topladı. Evde 2 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adat tabanca, 2 adet el bombası, 2 kg. civarında A4 tipi patlayıcı, 3 kg. civarında C4 tipi patlayıcı ele geçirildi.

Gece boyunca büyük korku yaşayan mahalle halkı operasyonun bitmesiyle derin bir nefes aldı.

 

1 yorum yapılmış
  • SMER
    8 Nisan 2016 • 07:57
    KARADENİZLİ OLACAK HALİ YOKTU HERALDE
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.