VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KADINA ŞİDDET VE TACİZ ARTTI...

29 Mart 2016

İnsan Hakları Derneği tarafından yayınlanan 2015 Yılı Hak İhlalleri Raporuna göre, Türkiye'de 244 kadın taciz ve tecavüze uğradı. 561 kadın şiddete maruz kalırken, 348 kadın cinayete kurban gitti.

2014'E GÖRE ARTIŞ YAŞANDI

2014 yılında yayınlanan rapora göre ise 191 kadın taciz ve tecavüze uğrarken, 585 kadın darp ve şiddet gördü, 296 kadın cinayeti işlendi. Yayınlanan raporlarda son bir yılda meydana gelen şiddet olaylarındaki artış ise dikkat çekti. Tecavüzler sonrasında ise yaşanan travmayı atlatamayan kadınların bir çoğunun intihara teşebbüs ettiği ve intihar ettiği de gözlendi.

"TECAVÜZ BİR SALDIRI"

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Uzman Psikiyatrist Dr. Selin Demet, kadınların maruz kaldığı cinsel ve fiziksel saldırıların ardından yaşananları kendi gözlemleriyle anlattı. Tecavüzün bir saldırı olduğunu hatırlatan Dr. Demet, "Türk Ceza Kanunu'nda da cinsel saldırı olarak tanımlanmaktadır. Tecavüz bir suçtur. Tecavüzcünün psikolojisi diye bir şey söz konusu değildir. Bu da bir suçtur. Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılanmaktadır" dedi.

"TRAVMATİK STRES BOZUKLUĞUNA NEDEN OLUYOR"

Tecavüzün sadece cinsel bir eylem olarak nitelendirilmediğini söyleyen Dr. Demet, "Fiziksel, sözel gibi pek çok saldırı türleri de var. Tecavüz demek insanın; fiziksel bütünlüğü, ruhsal bütünlüğüne yapılmış bir saldırı. İnsanın kendi bütünlüğü içerisinde yaşama hakkının elinden alınması, temel olarak güven duygusunu zedeliyor. Çaresiz hissediyor, korku yaşıyor. Bunun arkasından gelen ciddi ruhsal rahatsızlıklar oluyor. Travmatik stres bozukluğu gibi, depresyonlar gibi pek çok rahatsızlıklar meydana geliyor" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.