VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERDOĞAN'DAN TERÖR AÇIKLAMASI...

25 Mart 2016

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'şehit sayısının artmasında bölgedeki paralelci polis ve askerin etkisi olduğunu, istihbarat paylaşımında sorun çıkarttıklarını' söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre, TBMM komisyonlarının AK Partili üyeleriyle başlattığı kahvaltılı toplantılara devam eden Erdoğan, Dışişleri, AB Uyum ve Anayasa Komisyonu'nun üyeleriyle önceki sabah Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Alınan bilgiye göre Erdoğan, özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

BÖLGEDE OPERASYONLAR SÜRECEK

''Terörle mücadele için bölgedeki operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Geri adım söz konusu olmaz. Son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebi, paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklanıyor. İstihbarat zafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni de bu yapının elamanları. İstihbarat paylaşımında sorun çıkarıyorlar, yanıltıyorlar. Paralelle mücadele bizim vazgeçilmezimizdir. Bu konuda en yakınıma bile olsa taviz vermem. Mücadelede bir aksaklık olursa, buna neden olanla ilgili gereğini yaparım.”

DÖNÜŞÜM KISA SÜREDE OLMAZ

“Bölgede operasyonların bitiminden sonra yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda yapılan açıklamalarda dikkatli olmak lazım. Bu büyük bir projedir. Kısa süre içinde bitmesi zor. O nedenle 2 ayda şöyle olacak, bir ayda böyle olacak gibi değerlendirmelerden uzak durun. Tam anlamıyla bir kenstel dönüşüm bu kadar kısa süre içinde olmaz. Halka dürüstçe söylemek lazım, ne kadar süreceğini. Bu altyapısıyla üst yapısıyla olacak. Van depreminde yapılanlar ortada. Bunların nasıl yapılacağı ne kadar zaman alacağı aşağı yukarı belli. Ona göre takvimlendirmek lazım.”

ÖRGÜTLER ARASINDA ÇİFTE STANDART

“Brüksel’deki patlamaları gördünüz. Terörist gruplar konusunda çifte standart var. Kendileriyle her görüşmemde söylüyorum. ‘Bu gruplar terörist mi değil mi nasıl test ediyorsunuz’ diye. ABD Başkanı Obama’ya da söyledim, YPG ve PYD konusunda.”

Hürriyet Gazetesi - Nuray BABACAN / ANKARA

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.