VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSTİKLAL CADDESİ'NDE CANLI BOMBA SALDIRISI

19 Mart 2016

İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı yapıldı. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 20 kişide yaralandı. Saldırının bir canlı bomba tarafından yapıldığı ifade edildi. Ölenlerden biri canlı bomba.

Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. CNN Türk'ün haberine göre, patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı. 5 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu belirtildi. 

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı.  Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor.

ERKEN PATLADI İDDİASI

CNNTürk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre, canlı bombanın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı belirtiliyor. Canlı bombanın kaymakamlık yakınlarında patladığı öğrenildi. Teröristin hedefinin kaymakamlık mı, çevik kuvvet mi yoksa herhangi bir nokta mı olduğu ise bilinmiyor.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, canlı bomba saldırısının meydana geldiği İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı binasının önünde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde öğleden önce bir canlı bombanın kendini patlatarak 3 vatandaşın ölümüne sebebiyet verdiğini belirterek, 21 vatandaşın da yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu ifade eden Şahin, "3 ağırdan biri de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Olayın daha detaylı çalışmaları, incelemeleri arkadaşlarımız tarafından devam ettirilmektedir. Daha sonra detaylar netleştikçe ayrıca bilgiler verilecektir" dedi.

NİŞANTAŞI'NDA, BAYRAMPAŞA'DA PATLAMA OLMADI

Şahin, bomba ihbarlarına ilişkin soru üzerine, "Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var, Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da vesaire İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok şu an itibarıyla" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Şahin, şu an için hastanelerde 2'si ağır 20 yaralının bulunduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Şahin, "Şüphelenilen bir kişi var mı?" sorusuna "Şu anda çok yeni. Detaylı inceleme yapılıyor tüm boyutlarıyla. Yapabileceğim açıklama bu kadardır" yanıtını verdi.

  • İSTİKLAL CADDESİ'NDE CANLI BOMBA SALDIRISI
  • İSTİKLAL CADDESİ'NDE CANLI BOMBA SALDIRISI
5 yorum yapılmış
  • Enes
    19 Mart 2016 • 03:07
    yakında türkiyeyi havaya uçurcaklar biz izlicez
  • sevilz
    19 Mart 2016 • 03:27
    Allahım fırsat verme ellerinde patlasın hepimiz insanız tüm múslümanları rabbim korusun
  • burhankln
    19 Mart 2016 • 06:14
    Neden idam etmezsiniz bu canileri,
  • Hakan
    19 Mart 2016 • 06:41
    Senin amacın ne Enes hoşuna mı gidiyor bu durum saçmalama doğru dürüst yorum yap lütfen...
  • hatice
    19 Mart 2016 • 06:45
    allahım böyle hainler amaçlarına ulaşmadan kendilerini havaya uçursunlar,bizim gibi nice masum çocuklarımız ve sivil insanlarımızın ne suçu var allahım bunlara fırsat vermesin türkiyedeki yabancılarıda sınır dışı edilsin onlara yardım yapalım derken onlarla sızan hainleri farkedemiyoruz ve canlarımızı öyle yakıyolarki allah ta onları yaksın ben başka bişey demiyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.